Copy
Visualitza el contingut d'aquest correu a un navegador
JULIOL 2019

Fathia Benhammou, nova directora de l’Aliança Educació 360

Benhammou pren el relleu de Carles Barba que ha dirigit l’impuls de la iniciativa en els seus dos primers anys de vida  i que deixa el càrrec amb motiu de la seva jubilació. Fathia Benhammou ha estat mestre a l'escola infantil, educadora amb adolescents, dirigent d' organitzacions del tercer sector i  activista compromesa amb dels drets de les dones i de les persones immigrades. En els darrers vuit anys, ha dirigit l'àrea de programes de la Fundació Jaume Bofill.

Projectes que connecten escola i entorn protagonitzen la crida Centres Educatius 360

“Només des de la col·laboració entre docents, escoles i entorn serem capaços d’afrontar els reptes que ens planteja el futur de l’educació. La clau és connectar el node de l’escola amb la resta de nodes que tenim al nostre voltant. Aquest repte no és nou, però ara és urgent”. Aquesta frase de Carlos Magro resumeix l’esperit de la crida Centres Educatius 360 i el dels projectes que hi han participat. La connexió i treball amb l’entorn, el temps de migdia, repensar horaris dins el centre educatiu i la personalització d’aprenentatges són els temes dels projectes guanyadors. Els vols conèixer?

Horaris més saludables i equitatius, en clau 360, que milloren els aprenentatges

La Fundació Jaume Bofill i la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica han elaborat una proposta d’horaris escolars innovadora per respondre a les necessitats educatives i de benestar dels infants i adolescents. La proposta, feta en una lógica 360, inclou activitats lectives i no lectives en col·laboració amb l’entorn i la participació interdisciplinar de perfils diferents d’educadors, en horari lectiu.

Neix la Plataforma per a l’Educació Mediàtica, nou espai de trobada de l’educació i la comunicació

Promoure actituds crítiques respecte als mitjans, servir de pont entre el professorat, educadors i educadores i les entitats i empreses que treballen en l’educació mediàtica i incidir perquè les administracions públiques tinguin en compte les noves realitats de les noves formes de comunicació. Amb aquests objectius, entre d’altres, ha nascut la Plataforma per a l’Educació Mediàtica sota el paraigües del CAC (Consell Audioviosual de Catalunya) i la participació de l’Aliança Educació 360 i una una cinquantena d’entitats i institucions del món de l’educació i la comunicació, entre elles, l’Aliança Educació 360 T’interessa formar-ne part?

Educació 360, exemple internacional de model d’ecosistema local d’aprenentatge

Arts i Educació 360. Com fer-ho possible per a tothom?
.

MODELS D’EXPERIÈNCIES PILOT MUNICIPALS

11 municipis catalans elaboren recomanacions per a transferir els seus models d’Educació 360

Quines són les necessitats identificades al territori, quins són els elements més significatius de la proposta educativa al nostre municipi, els aprenentatges clau i els factors d’èxit. Aquestes són algunes de les preguntes que han treballat i posat per escrit els 11 ajuntaments que han dut a terme experiències pilot, en clau d’Educació 360, als seus municipis, durant el darrer any i mig. L’objectiu: recollir i identificar el procés de treball i de transformació que han viscut aquests projectes i facilitar-ne la rèplica a d’altres territoris. Us convidem a llegir les fitxes models elaborades.

Connectar Educació, Cultura i Comunitat per millorar l’equitat i la cohesió social

El programa IntersECCions de El Prat de Llobregat fomenta les pràctiques culturals i artístiques per a tothom, connectant espais lectius i no lectius i a través de la corresponsabilitat de docents, tècnics, entitats, AMPA i ciutadania..

9 trets distintius de les activitats del lleure educatiu

Les entitats de lleure educatiu tenen uns trets característics i fan servir una metodologia que facilita el treball de competències com l’aprenentatge al llarg de la vida, l’autogestió, la interacció amb d’altres... Hem identificat 9 d’aquestes característiques molt marcades pel context en què es desenvolupen i l’espai i el temps en què es duen a terme. Són: la intencionalitat educativa, el voluntariat, la llibertat del temps, la comunitats dins de l’entitat, el joc, esperit crític, la inclusió, cultura i la natura.

> Estàs interessat en sumar-te a l'Aliança? Vull ser 360
> Comparteix aquest butlletí amb les teves amistats
> Vols rebre el butlletí
> Explica'ns la teva experiència d'Educació 360

Aquest butlletí electrònic neix amb la voluntat de ser un espai per a compartir informacions, activitats, experiències i novetats de la comunitat que forma part de l'Educació 360. Si vols compartir continguts, posa't en contacte amb nosaltres.

Educació 360 - © 2019
Avís legal

Podeu actualitzar les vostres preferències o cancel·lar la subscripció a aquesta llista en qualsevol moment.