Copy
View this email in your browser
DESEMBRE 2021
        

Què hem après aquest any?

A les portes d'un nou any i amb la il·lusió que suposa disposar de 365 dies nous per fer avançar l'educació a temps complet, vull compartir amb vosaltres la tria d'alguns articles, materials i experiències que ens han acompanyat durant aquest any. També vull aprofitar per destacar alguns aprenentatges que ens deixa aquest 2021.

Hem après que encara hi ha molts infants i adolescents, al voltant de 160.000, que no accedeixen d'activitats fora de l'horari lectiu pel fet de pertànyer a famílies amb baixos ingressos i baix nivell d'estudis o ser d'origen immigrat. Però, alhora, hem constatat que hi ha estratègies tangibles per combatre aquestes dificultats i que sou molts els pobles i ciutats que, superant la idea d'una educació centrada en l'escola, aposteu fermament per iniciatives que eliminin les desigualtats educatives en el fora escola.

D'altra banda, hem estat testimonis d'un bon grapat d'iniciatives d'arreu del país que ens han ensenyat que per evitar la pèrdua d'aprenentatges durant l'estiu cal una oferta d'activitats accessible i de qualitat per a tothom. També hem après que no totes les activitats impacten d'igual manera en les trajectòries vitals dels infants i joves i que hi ha ingredients imprescindibles per garantir la qualitat de les oportunitats educatives en les quals participen.

Durant el 2021, hem evidenciat un cop més el rol crític de l'escola com a node i centre d'una comunitat que aprofita les institucions i entitats de l'entorn per ajudar els estudiants a desenvolupar competències i habilitats dins i fora de les seves parets.

El Passaport Edunauta ens han ensenyat que una educació que no deixi a ningú enrere requereix una comunitat ben articulada al voltant dels aprenentatges.

En aquest butlletí trobareu una petita part de la gran quantitat d'aprenentatges i iniciatives que lidereu des d'ajuntaments, centres educatius, entitats o universitats. Experiències que tangibilitzen l'educació 360, que ens inspiren i ens ajuden a construir col·lectivament les bastides d'una política que ampliï el dret universal a l'educació per a tots els infants i adolescents. Sens dubte, el 2022 ens esperen més aprenentatges i més Educació 360.

Fathia BenhammouDirectora de l’Aliança Educació 360.

Àngels Cadena, de l'Escola Mercè Rodoreda, explica què passa quan l'escola s'expandeix a l'entorn del centre educatiu. No et perdis l'article!
La jornada anual va ser un clam per una aposta decidida per l’Educació 360: més recursos per combatre les desigualtats socioeducatives fora l’escola.
'Més enllà del temps lectiu, Educació 360'. L'estudi constata les desigualtats en l'accés a les extraescolars i com afrontar la situació educativa actual.
Molts municipis vau impulsar un veritable Estiu Enriquit! En vols conèixer algun? Llegeix la guia i inspira't per a l'estiu que ve! 
Com han de ser les activitats extraescolars i de suport educatiu perquè tinguin impacte en la millora educativa? Descobreix la nova guia!
Fathia Benhammou, directora de l'Aliança Educació 360, destacava la capacitat de resiliència que van demostrar les comunitats 360, una autèntica lliçó de la qual hauriem d'aprendre.
La transformació cap a un ecosistema educatiu 360 és possible. La Guia Centres Educatius 360 en té tots els detalls!
Cal crear les condicions per eliminar les desigualtats en l’àmbit del lleure. En parla Miquel Àngel Essomba en aquest article d'#EstiuEnriquit.
Com impulsar la participació adolescent a les activitats de lleure? Recupera la jornada de presentació i descarrega't la guia #Adolescents360! 
El Passaport Edunauta segueix creixent gràcies als territoris que ho fan possible! Aquest curs hem celebrat la Primera Jornada de la Comunitat Edunauta i vam compartir experiències entre els diferents territoris.

i... què ens espera el 2022?

 

Més #EstiuEnriquit, més #PassaportEdunauta, més municipis i territoris connectant oportunitats educatives i més jornades i actes! Comptem amb tu, estigues atenta al butlletí i reenvia'l a qui creguis que li pot interessar! 
 

Aquest butlletí electrònic neix amb la voluntat de ser un espai per a compartir informacions, activitats, experiències i novetats de la comunitat que forma part de l'Educació 360. Si vols compartir continguts, posa't en contacte amb nosaltres. Podeu actualitzar les vostres preferències o cancel·lar la subscripció a aquesta llista en qualsevol moment.

Educació 360 - © 2021

Avís legal