Copy
Visualitza el contingut d'aquest correu a un navegador
FEBRER 2020

 

Connectant-nos per caminar cap a l’equitat educativa 

Compartir, aprendre i construir col·lectivament el camí per reduir les desigualtats educatives que es donen més enllà de l’escola. Això és el que van fer les prop de 800 persones que han respost enguany a la crida a la Jornada Anual, celebrada el passat 5 de febrer, sota el títol #connexionsxequitat. Representants de tots els àmbits educatius: administració local, centres educatius, entitats, recerca… de 150 municipis catalans han pensat conjuntament com fer front al repte de la igualtat d’oportunitats. Et convidem a reviure la Jornada amb aquest vídeo que en resumeix els principals continguts.

Objectiu 2020: caminar cap a un nou model de política pública que garanteixi l’equitat educativa

Millorar l’equitat educativa connectant temps, espais, aprenentatges  i agents educatius. Amb aquest repte, l’Aliança Educació 360 afronta el 2020 amb el ferm propòsit de convertir el dret d’aprendre, més enllà de l’escola, en política pública. Ho fa amb el suport de 250 institucions que en formen part i que treballen ja a Catalunya per dotar tots els infants i joves dels seus territoris d’oportunitats educatives de qualitat. Coneix els reptes de futur de l’Educació 360 per aquest any!

Treball en xarxa, reconeixement dels agents educatius i més finançament: idees més compartides

Espais de participació i de trobada que fomentin el treball en xarxa; trencar les barreres dels temps i espais educatius; reconèixer i visibilitzar oportunitats i agents educatius del territori; comptar amb un finançament que garanteixi l’equitat… Aquestes són algunes de les idees que més s’han repetit als 5 espais de trobada i reflexió de #connexionsxequitat. Les resumeixen els dinamitzadors de cadascun dels espais.

24 experiències 360 s’expliquen a #connexionsxequitat

La Jornada Anual ha comptat amb la participació de 24 experiències d’arreu de Catalunya. Representats d’entitats comunitàries, de l’àmbit de la música, el lleure, d’ajuntaments i centres educatius han explicat com es connecten amb la resta d’agents educatius de la comunitat per avançar cap a l’equitat educativa fora de l’escola. Vuit d’aquests projectes s’han presentat també en el Mercat d’Experiències d’Educació 360. Et convidem a descobrir-los!

Quan tota la ciutat és converteix en escola

El cas d’èxit de Boston suposa una clara aposta política del govern local per reduir la diferència en l’accés a les activitats educatives dels infants i joves, fora de l’horari escolar. Amb 15 anys de recorregut, l’experiència ha implicat els diferents agents educatius de la ciutat, que treballen plegats  amb un marc de competències i amb eines d’avaluació compartides. El resultat: la creació de 161 programes educatius d’estiu i 21.500 infants que hi participen. Hem parlat, en aquesta entrevista, amb el president i director de Boston After School & Beyond, Chris Smith, protagonista de la conferència de la jornada d’Educació 360 d’enguany.

Els reptes de la personalització de l’aprenentatge

Els tres principals reptes de la personalització educativa són: la necessitat de connectar i co-dissenyar experiències, contextos i pràctiques educatives; facilitar itineraris i projectes de vida i vetllar per l’equitat i participació en les múltiples oportunitats, serveis i recursos d’aprenentatge disponibles. Moisès Esteban-Guitart ens resumeix, en aquest article, les principals idees que van aparèixer al diàleg sobre personalització d’aprenentatges de la Jornada Anual, que va comptar amb la participació de César Coll, Susana Gallardo i Ramon Grau.

Galeria d'imatges

Vídeo resum de la sessió del matí de la Jornada Anual

> Estàs interessat en sumar-te a l'Aliança? Vull ser 360
> Comparteix aquest butlletí amb les teves amistats
> Vols rebre el butlletí
> Explica'ns la teva experiència d'Educació 360

Aquest butlletí electrònic neix amb la voluntat de ser un espai per a compartir informacions, activitats, experiències i novetats de la comunitat que forma part de l'Educació 360. Si vols compartir continguts, posa't en contacte amb nosaltres.

Educació 360 - © 2020
Avís legal

Podeu actualitzar les vostres preferències o cancel·lar la subscripció a aquesta llista en qualsevol moment.