Copy
View this email in your browser
                                                                                     Nieuwsbrief editie 7 - 20

De strengere lockdown is, zo vlak voor de feestdagen, voor velen een sombere boodschap. We wensen u daarom allereerst toe, dat u deze kerstperiode toch met uw dierbaren samen kunt zijn, ook al blijft het clubje klein.

Gelukkig mogen we bij Van Tuin Tot Bord na de kerstvakantie doorgaan met het koken van afhaalmaaltijden.

Onze grootste nieuwjaarswens is om in het nieuwe jaar zo snel mogelijk weer met u aan tafel te kunnen, want gezellig samen eten, dat blijft de mooiste smaakmaker én verbinder!

Twee weekjes vakantie, vanaf 5 januari koken we weer

Voor ons was het, met het sluiten van de wijkcentra, ook weer even spannend. Gelukkig mogen we doorgaan met het koken van afhaalmaaltijden. De komende twee weken nemen wij eerst even vakantie.

Vanaf dinsdag 5 januari starten we weer met koken. U kunt dan wekelijks op dinsdag of op donderdag een maaltijd reserveren én afhalen:

Buurtrestaurant 't Hert: afhaalmaaltijden op dinsdag
Reserveer voor dinsdag 12.00 uur via: hethert@vantuintotbord.nl

Buurtrestaurant de Schakel: afhaalmaaltijden op dinsdag
Reserveer voor dinsdag 12.00 uur via: deschakel@vantuintotbord.nl

Buurtrestaurant de Broederij: afhaalmaaltijden op donderdag
Reserveer uiterlijk op woensdag via:debroederij@vantuintotbord.nl


Onderaan deze nieuwsbrief vind u nog wat extra informatie over ons huidige protocol voor het afhalen van maaltijden.

2020, een jaar om niet te vergeten...
Hierboven een foto van onze nieuwe moestuin in Grootstal in februari 2020.

Hieronder een foto van de moestuin in september. Wat er in een paar maanden dankzij de inzet en enthousiasme van bewoners niet allemaal kan gebeuren.
Niemand zal ontkennen dat 2020 een jaar met uitdagingen is geweest. Maar juist daarom zijn we ontzettend blij met alle mooie dingen die dit jaar ons heeft gebracht.

Vorig jaar zijn we in februari in twee nieuwe stadsdelen gestart, namelijk in Lindenholt en in Grootstal. Half maart begon al de eerste lockdown. Dat betekende voor onze bestaande, maar ook voor onze kersverse tuin- en kookgroepen én collega's steeds opnieuw aanpassen en improviseren. Toch hebben zich, in het tijdperk van afstand houden van elkaar, prachtige nieuwe teams gevormd waar we heel, heel trots op zijn.

We willen dus bij deze iedereen die heeft geholpen het beste uit dit rare, wonderlijke jaar te halen, heel erg bedanken: Voor al jullie inzet, betrokkenheid, creativiteit, flexibiliteit en niet te vergeten... gezelligheid ;-)

Maar natuurlijk willen we ook u, onze gasten, heel erg bedanken, voor uw komst, uw enthousiasme en vertrouwen. Ook u maakte met ons het beste van de situatie: 'ongezellig' verspreid met elkaar in grote zalen zitten, mensen met maskers, mondkapjes en plastic handschoenen. U nam een boel voor lief om elkaar aan tafel te kunnen treffen, zolang het nog mogelijk was.

Heel hartelijk bedankt daarvoor!
En dan nu op naar 2021!
We wensen iedereen mooie, liefdevolle en gezonde feestdagen in kleine kring.

En een gezond en gelukkig 2021! We ontmoeten u heel graag weer in het nieuwe jaar, ook weer aan tafel!

Van Tuin Tot Bord Junior, deel 2

Afgelopen tijd gingen er weer kinderen met Van Tuin Tot Bord Junior in Lindenholt, Grootstal en in Midden de moestuin én de keuken in. Soms was ook dat even improviseren. Zo namen we de kinderen in 't Hert middels een live verbinding via de laptop mee de moestuin in, om ze te laten zien hoe nou toch die spruitjes groeien die in de soep gingen.

Bij het Wijkatelier in Lindenholt maakten de kinderen samen met onze kok Gidy heerlijke bloemkoolnuggets in de oven. De nuggets gingen daarna in een zelf gevouwen puntzakje. De kinderen vonden het zo lekker dat ze de nuggets die over waren heel snel op hadden!

 NL Doet filmploeg in de Groene Schakel

Ieder jaar doet Van Tuin Tot Bord mee aan de landelijke klusdag van het Oranjefonds: NL Doet. Toen we werden benaderd om mee te doen aan de landelijke promotiecampagne deden we dat natuurlijk graag! De vrijwilligers in de Groene Schakel in Grootstal waren voor één dag ware filmsterren!

De campagne wordt nu al online gebruikt, met foto's op sociale media. Vanaf januari kunnen we ook op televisie voorbij flitsen.

     Afhalen, hoe werkt het nu?

  • Vanwege het kleine team in de keuken beperken we de hoeveelheid reserveringen die we aannemen. Reserveer dus tijdig, zo loopt u het minste kans dat u achter het net vist.

  • We vermelden in de bevestigingsmail een tijdvak dat u de maaltijd kunt komen halen. Lukt die tijd niet, laat het ons dan even weten, dan spreken we wat anders af.

  • Ook bij het afhalen zullen we het aantal mensen nog beter gaan spreiden en ook de looproute in het wijkcentrum wordt verder aangepast. Fijn als u ons daarbij ondersteunt door even geduld te hebben als u eventjes moet wachten.

  • Kom, als het kan, alleen naar binnen om de maaltijd(en) op te halen.
  • Pinnen kan helaas niet bij ons. Fijn als u contant betaald.

Bezorging?
Mocht het voor u niet mogelijk zijn om de maaltijd zelf af te halen, dan kijken we graag naar de mogelijkheid om deze bij u thuis te bezorgen. Geef dit dan even aan bij uw reservering en vermeld duidelijk uw adres en telefoonnummer.

   En tot slot...

Van Tuin Tot Bord op Facebook
Van Tuin Tot Bord op Twitter
Homepage
Van Tuin Tot Bord is een initiatief voor en door bewoners in Nijmegen. Van Tuin Tot Bord vindt dat iedereen erbij hoort en gelooft in voedsel als bindmiddel. Wekelijks koken buurtbewoners samen met een kok een verrassend menu met zoveel mogelijk biologische groenten uit één van onze moestuinen. Als je graag andere mensen uit de buurt wilt ontmoeten en lekker en gezond wilt eten, kun je gezellig aanschuiven in één van de buurtrestaurants. Een maaltijd kost Euro 6,50, kinderen tot 12 jaar Euro 3,50.

In verband met Corona-maatregelen koken we de komende weken alleen afhaalmaaltijden.

Ons postadres is:
Van Tuin Tot Bord
De Ruyterstraat 244
Nijmegen, Gelderland 6512 GG
Netherlands

www.vantuintotbord.nl

Wil je je instellingen aanpassen of geen e-mails meer van ons ontvangen?


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Van Tuin Tot Bord · De Ruyterstraat 244 · Nijmegen, Gelderland 6512 GG · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp