Copy
View this email in your browser
                                                                                     Nieuwsbrief editie 6 - 21

We sluiten weer een mooi jaar af. Een jaar waar we met al onze tuin- en kookteams veel plezier hebben gehad, prachtige groentes en kruiden hebben gekweekt en weer veel leuke (nieuwe) buurtbewoners hebben mogen ontmoeten. 

Ondanks corona. Want ook dit jaar vroeg weer veel van ieders veerkracht en flexibiliteit. Wij zijn dan ook ontzettend trots op alle Van Tuin Tot Bord vrijwilligers die zich steeds opnieuw weer aanpassen en er samen iets moois van blijven maken.

En we zijn ook heel blij met onze gasten die maaltijden afhalen of laten bezorgen nu we elkaar vanwege de Corona maatregelen niet aan tafel kunnen treffen.

Kerstvakantie

Ook wij nemen even vakantie. Deze week koken we nog afhaal- en bezorgmaaltijden in 't Hert, de Schakel en de Broederij. En dan hebben we twee weken vakantie.

Vanaf dinsdag 11 januari koken we weer afhaalmaaltijden.

Ps. wij gebruiken voor de afhaalmaaltijden composteerbare bakjes die na de maaltijd in de GFT bak kunnen!

Wat staat er op het menu?

Met steeds nieuwe maatregelen is het soms even spannend. Koken we wel, of koken we niet? En mogen we weer aan tafel? We duimen natuurlijk dat we snel weer aan tafel mogen met elkaar. Na de persconferentie op 14 januari weten we hoe het in januari verder gaat.

Wil je graag wekelijks op de hoogte blijven van het laatste nieuws én wat er in de buurtrestaurants op het menu staat? Meld je dan aan voor één van onze wekelijkse mails. De mails worden wekelijks op maandag gemaild.

Wil je graag het menu van de Schakel in Grootstal (buurtrestaurant op dinsdag):
Mail naar: deschakel@vantuintotbord.nl

Wil je graag het menu van het Hert in Nijmegen-Midden:(buurtrestaurant op dinsdag):
Mail naar hethert@vantuintotbord.nl

Het menu van de Broederij in Lindenholt (buurtrestaurant op donderdag):
mail naar: debroederij@vantuintotbord.nl

Een nieuwe moestuin in Lindenholt

In de Gildekamp in Lindenholt hebben ze een extra reden om uit te kijken naar de lente: deze week werd door de Gemeente een voormalig grasveld achter de Broederij klaar gemaakt om in het vroege voorjaar de eerste zaadjes in de grond te stoppen. In dit groene hofje in wording wordt ook nog een vlindertuin gerealiseerd.

Woon je in de buurt en heb je zin om in het nieuwe jaar mee te helpen in de nieuwe moestuin, neem dan contact op met Gidy van Gaans, onze kok/bedrijfsleider in de Broederij. 

Dat kan via dit mailadres: gidy.vangaans@vantuintotbord.nl
De nieuwe moestuin in wording in de Gildekamp

Winterrust in de moestuinen

Nu de winter echt is ingetreden zijn ook onze tuinen in winterrust. Alle bedden zijn bedekt met blad, groenbemester of compost, zodat het bodemleven beschermd blijft tijdens de koudste maanden.

In de moestuin van de Klokketoren wordt ieder seizoen traditioneel afgesloten met het gezamenlijk poten van nieuwe teentjes knoflook, die na de winter al snel boven de grond uitschieten.

De komende maanden wordt er binnen, lekker warm bij de kachel, verder gebroed op nieuwe mooie tuinplannen voor de lente en de zomer! 

Graag tot ziens in onze buurtrestaurants!

We willen u allemaal heel hartelijk bedanken voor uw aanwezigheid én uw gezelligheid dit jaar. Wat ons betreft zien we elkaar in het nieuwe jaar snel weer!

We wensen iedereen een hele knusse kerst en een mooi en gezond 2022!

Van Tuin Tot Bord op Facebook
Van Tuin Tot Bord op Twitter
Homepage
Van Tuin Tot Bord is een initiatief voor en door bewoners in Nijmegen. Voedsel is ons bindmiddel voor een gezonde en sociale buurt. Wekelijks koken buurtbewoners samen met een kok een verrassend menu met zoveel mogelijk biologische groenten uit één van onze moestuinen.

Als je graag andere mensen uit de buurt wilt ontmoeten en lekker en gezond wilt eten, kun je gezellig aanschuiven in één van de buurtrestaurants. Een maaltijd kost Euro 7,00, kinderen tot 12 jaar Euro 3,50.

Vanwege de huidige Coronamaatregelen koken we op dit moment alleen afhaal- en bezorgmaaltijden.

Ons postadres is:
Van Tuin Tot Bord
De Ruyterstraat 244
Nijmegen, Gelderland 6512 GG
Netherlands

www.vantuintotbord.nl

Wil je je instellingen aanpassen of geen e-mails meer van ons ontvangen?


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Van Tuin Tot Bord · De Ruyterstraat 244 · Nijmegen, Gelderland 6512 GG · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp