Copy
NYHETSBREV IFRÅN FYN
FEBRUARI 2018

Kan du inte se bilderna? Sätt på bildvisning i ditt e-postprogram
I ÅR SIKTAR VI HÖGT!
FRISÖRLICENS 2018

Nytt år och nya möjligheter, under 2018 kommer vi att lägga extra krut på frisörlicensen för att få den etablerad. Vi är idag närmre 2500 licensierade frisörer och dagligen kommer det in nya ansökningar. Självklart vill vi bli fler, vi vill få med oss alla utbildade och seriösa frisörer i landet. Det finns fortfarande de som är tveksamma eller som ännu inte tagit sig tid att ansöka. Vi behöver hjälpas åt för att sprida informationen om licensen och få med alla på tåget.

Först vill jag rikta ett stort tack till er som skaffat frisörlicens! Bra jobbat, ni är goda förebilder och hjälper oss mot en seriösare bransch. Tack!

Vårt mål med licensen är att få igenom någon typ av lagkrav som kräver licens för att få arbeta som frisör. Arbetet med politikerna pågår och vi har i dagsläget en motion som ligger inne, som vi har förstått det så väger den kemiska delen tyngst. Som alla vet så kan okunskap om de kosmetiska produkter som används i branschen ge förödande konsekvenser, så just där lägger vi fokus i vårt fortsatta arbete mot en förändring på lagnivå.

För att nå vårt mål behöver vi visa att branschen står bakom en reglering, alla licensansökningar är en röst som hjälper oss i vårt arbete. Som utbildad frisör bör man värna om sitt yrke, sträcka på sig och lyfta blicken. Alla som gått en utbildning och som dagligen utövar yrket vet vad det innebär och vilken kunskap som krävs. Det är inte mer än rätt att också enbart dessa med rätt behörighet skall få titulera sig frisörer och driva salong.

Frågan som vi ofta får är varför man skall skaffa licens när man redan har gesällbrev. Eftersom licensen bygger på gesällbrevet har vi tagit det ett steg länge, dels på grund av att hänga med i utvecklingen men också för att modellen för licens gör det möjligt att kommunicera ut till fler funktioner. Dessutom förenklar det för frisören som enkelt kan uppvisa sina behörigheter på ett och samma kort, kunden vet också vad den skall titta efter i valet av frisör.

Det vi också märkt är att många som kommer ifrån andra länder tycker det är en självklarhet med licens eftersom man är van vid liknande modell ifrån sitt hemland. Många länder har någon typ av kontroll för att få utöva yrket eller driva salong, i den frågan ligger Sverige efter.

Låt oss ha ambitionen om att vi i framtiden inte behöver ”se oss om över axeln” och känna ilska över grannsalongen som inte har utbildad personal.

Låt frisörlicensen bana väg för vår yrkesstolthet!

EN HÄLSNING IFRÅN JOHAN HELLSTRÖM

Johan Hellström, ägare av Björn Axén och styrelseordförande i Frisörföretagarna.

Frisörbranschen ligger mig varmt om hjärtat och det har alltid varit min mission att få ordning på branschen. Numera sitter jag även som styrelseordförande i Frisörföretagarna vilket ger mig ännu mer möjliget till att vara en del av det förändringsarbete och den utveckling som sker i branschen.

Jag vet vad som krävs för att bli frisör och hur mycket arbete det ligger bakom både utbildning och i att driva ett framgångsrikt företag. Vi bedriver även vår egen skola, Björn Axén Academy där vi sätter kunskap och profession i första rum och vi är stolta över det resultat vi ser. På våra salonger är det ett krav att alla 120 frisörer har frisörlicens, det är en självklarhet att vi som väletablerat företag står bakom utbildning och seriositet.

Så som branschen ser ut idag är inte okej, vem som helst kan arbeta som frisör och driva salong utan någon som helst utbildning, så kan vi inte ha det längre. Varje enskild frisör kan dra sitt strå till stacken genom att ansöka om sin licens, ju fler vi är desto mer kan vi påverka.

Till alla er som ansökt om licens säger jag, tack, du är en av oss! Till er som ännu inte ansökt, kom igen, visa att ni också är goda föredömen och att ni är stolta över ert yrke!


/Johan Hellström

VÄLKOMNA VÅREN MED HÅRINSPIRATION

Till våren åker Frisörernas Yrkesnämnd på miniturné!

När våren är på intågande och luften börjar bli varm ger vi oss ut på en miniturné tillsammans med några leverantörsföretag. Vi kommer att prata om frisörlicensen och samtidigt bjuda på en kväll full av inspiration och härligt umgänge. Skriv redan nu upp dessa datum i din kalender om du har möjlighet att vara med på någon av orterna!

26 april Uppsala
14 maj Östersund
22 maj Visby

Mer information om tid och plats kommer länge fram.

VARFÖR ÄR FRISÖRLICENSEN VIKTIG FÖR DIG?

Vill du berätta varför frisörlicensen är viktig för dig, vad du får för feedback ifrån dina kunder eller hur du tror licensen kan påverka branschen? Vill du att det skall synas i kommande nyhetsbrev?
Ring oss i så fall på: 0735228812 eller maila till info@frisorlicens.se.
Nyhetsbrevet skickas ut till alla licensierade frisörer, finns på sociala medier samt på vår hemsida www.frisorlicens.se

Detta mejl kommer från Frisörernas Yrkesnämnd
Ny besöksadress: Dalagatan 7, 111 23 Stockholm.
0735228812

  info@frisorlicens.se
www.frisorlicens.se
Avsluta prenumeration
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Frisörernas Yrkesnämnd · Dalagatan 7 · Stockholm 111 44 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp