Copy

Informationsbrev, #6 2018, från VästKom rörande:

Framtidens Vårdinformationsmiljö

Kort om nyhetsbrevet:
Syftet är, att på regelbunden basis, hålla er uppdaterade kring vad som händer och sker inom programmet. Innehållsmässigt kommer vi försöka ta ett helhetsgrepp på FVM och informera såväl om det arbete som görs regionalt genom VGR (Västra Götalandsregionen), men också kring vad vi gör på lokal nivå.


Nyhetsutskicken kommer sändas ut med cirka en månads intervall och summerar den senaste tidens arbete, men också informera kring vad som komma skall. På så sätt hoppas vi kunna stärka förståelsen kring arbetet inom FVM.

  • Har ni frågor eller funderingar kring VästKoms arbete och FVM är ni varmt välkomna att kontakta någon av oss. Kontaktinformation finner ni längre ned i detta utskick.
  • Vill ni inte ha dessa informationsutskick i framtiden så finns möjligheten att avregistrera sig längst ned i detta brev. 

Till sist vill vi önska er en riktigt God Jul & Ett Gott Nytt År!

Summering 2018

En tillbakablick...

Tar vi oss en titt i backspegeln kan vi blicka tillbaka på ett intensivt år. Från vårens dialoger, där kommunrepresentanter och VGR träffat de möjliga leverantörerna, till sensommarens utvärderingsmöten där omkring 500 medarbetare har tagit del av demonstrationerna av olika kärnsystem. Vidare till hösten och tilldelningsbesked, överklagandeprocess fram till kontraktsskrivningen med Cerner Sverige AB. 

Däremellan har vi haft genomfört en rad olika aktiviteter i syfte att skapa dialog, kunskap och förståelse för programmet, exempelvis genom Öppet Forum FVM och FVM Roadshow. Detta och mycket mer har gjorts utifrån vårt uppdrag att bland annat tillgodose era (kommunernas) behov samt att sprida och kommunicera arbetsprocessen.

...och vad som händer framåt

Sedan 27 november och kontraktsskrivningen har planeringsarbetet tillsammans med Cerner Sverige AB påbörjats. De första mötena har styrgrupp och programledning haft tillsammans med Cerner.

Detaljplaneringen för initieringsfasen har påbörjats. En del i detta arbetet är att arbeta fram innehållet i de tre optionerna som kommunerna kan avropa. För att ni ska ha ett underlag att ta ställning till ska funktionalitet, drift & förvaltning samt pris arbetas fram i programmet. Det här arbetet väntas ta 5-6 månader. Gällande option 1 Informationsutbyte så kommer det bli en särskild ordning då den ska kunna ersätta SAMSA.

Då VGR beslutat om ett program för implementering av Millenium så arbetar vi med att ta fram en plan på hur VästKom och kommunalförbunden kan stödja och samordna kommunerna i det fortsatta arbetet.

För att möta kommande behov i programmet kommer VästKom rekrytera personal. Annonser för detta kommer upp vår hemsida inom kort.

Preliminär tidplan:
Material från höstens informationsmöten
Missade du något av höstens informationsmöten eller vill du ta del av materialet? Under nedanstående länkar har vi samlat matnyttig information från tillfällena:

Se de inspelade mötena

Presentationen hittas här
På gång 2019
Möte angående NPÖ 17 januari

Anmälan och mer information hittar du här.
Öppet Forum 2019
Öppet Forum FVM kommer tillbaka under2019. Under kommande år ser konceptet lite annorlunda ut. Vi kommer köra forumet på fasta tider varannan vecka med starttid kl. 09.00. Första tillfället är 18 januari.

Tillfällena kommer även läggas ut på vår webb och i kalendern inom kort.
Vill du veta mer eller engagera dig?
Välkommen att kontakta någon av oss:

Thomas Jungbeck
Direktör VästKom
072-707 45 50
thomas.jungbeck@vastkom.se

Karl Fors
Länssamordnare VästKom
072-566 30 70
karl.fors@vastkom.se

Ann-Charlotte Klarén
eSamordnare Skaraborgs kommunalförbund
0500-49 72 14
ann-charlotte.klaren@skaraborg.se

www.vastkom.se/fvm

Missat tidigare nyhetsbrev?

Missade du föregående nyhetsbrev? Du kanske vill tipsa en kollega om något av innehållet? Oavsett skäl eller orsak så kan du alltid hitta tidigare nummer av nyhetsbrevet på vår webb. Och är du inte prenumerant kan du även registrera dig för kommande utskick här.

VästKom
Västsvenska Kommunalförbundens samorganisation, arbetar med utvecklingsfrågor på uppdrag av de fyra kommunalförbunden i Västra Götaland.

Besöksadress:
Anders Personsgatan 8, Göteborg
Postadress:
Box 5073, 402 22 Göteborg
Telefon: 072-707 45 50
E-post: info@vastkom.se


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Västkom · Anders Personsgatan 8 · Göteborg 40222 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp