Copy

2018-11-27

Pressmeddelande

VGR startar nu införandet av vårdens nya IT-stöd

Västra Götalandsregionen (VGR) har nu signerat kontrakt om ett nytt IT-stöd för hälso- och sjukvården med Cerner Sverige AB. Detta efter att förvaltningsrätten avslagit överprövningen.

- Vi är tacksamma för förvaltningsrättens mycket snabba hantering av överprövningen, kommenterar regiondirektör Ann-Sofi Lodin. Jag ser det som ett gott betyg för hur vi skött vår upphandling.

- Det känns bra att kontraktet nu är undertecknat, säger programägare Ragnar Lindblad. Men det innebär egentligen bara startskottet för nästa viktiga fas. Nu kan vi med full kraft dra igång införandet av den gemensamma vårdinformationsmiljön, som ska underlätta för såväl medarbetare som invånare och patienter.

- Nu börjar det stora arbetet för att se över våra arbetssätt för att ta tillvara på digitaliseringens möjligheter och se till att anpassa Cerners system Millenium till våra förhållanden i Västra Götaland, säger Thomas Jungbeck, direktör för VästKom, som har koordinerat kommunernas medverkan i upphandlingen. Detta kommer vi göra tillsammans med VGR, vilket ger oss unika möjligheter att skapa den gemensamma vårdinformationsmiljön som krävs för en sammanhållen vårdkedja med våra invånare i fokus.

Fakta:

  • VGR har upphandlat ett nytt kärnsystem som ska ersätta en rad av vårdens nuvarande IT-system och bidra till att skapa en ny, modern och gemensam vårdinformationsmiljö som ska göra det enklare för alla aktörer inom hälso- och sjukvården att samverka.
  • Den 25 september fattade regionstyrelsen tilldelningsbeslut som innebär att VGR väljer Cerner Sverige AB som leverantör av kärnsystemet Millennium.

Kontaktpersoner:

VästKom:

Thomas Jungbeck
Direktör, VästKom
072-707 45 50
thomas.jungbeck@vastkom.seVGR:
Ann-Sofi Lodin
Regiondirektör, Västra Götalandsregionen
070-632 11 65

Ragnar Lindblad
Programägare, Västra Götalandsregionen
070-484 46 09

Ytterligare information

Vill du veta mer kring Framtidens vårdinformationsmiljö har vi samlat några matnyttiga länkar här:
- FVM på vastkom.se
- FVM på vgregion.se
- Vårdpersonal testar framtidens IT-stöd
- Kommunala optioner inom FVM
- Södra delen av Västra Götaland först ut med vårdens nya IT-stöd 

VästKom
Västsvenska Kommunalförbundens samorganisation, arbetar med utvecklingsfrågor på uppdrag av de fyra kommunalförbunden i Västra Götaland.

Besöksadress:
Anders Personsgatan 8, Göteborg
Postadress:
Box 5073, 402 22 Göteborg
Telefon: 072-707 45 50
E-post: info@vastkom.se


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Västkom · Anders Personsgatan 8 · Göteborg 40222 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp