Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser
AKM Nieuwsbrief mei 2020

 

We hopen dat je het goed maakt, met je dierbaren, in deze ongekende Coronatijden. We hopen ook dat de online lessen creatieve afleiding en inspiratie hebben kunnen geven, op de site zijn diverse werken te vinden per dagdeel onder de knop ‘home’. Hier is de nieuwsbrief van mei 2020 met informatie over de versoepelingen van de Coronamaatregelen en gevolgen voor de lessen op het atelier, verder blikken we vooruit op het volgende seizoen 2020-2021.
 

Versoepeling Coronamaatregelen

Jongste jeugd weer naar het atelier
Afgelopen dinsdagavond hebben we met het bestuur overlegd en ingestemd met het verzoek om de 2 jongste jeugdgroepen de laatste les op woensdag 20 mei (en reserveles op 27 mei als er interesse is) in het atelier te doen. Daarmee volgen we de RIVM richtlijnen mbt de basisscholen die afgelopen maandag gestart zijn, uiteraard met inachtneming van voorzorgsmaatregelen. Zie verder in deze nieuwsbrief een protocol dat we hebben opgesteld. De begintijd voor de Jeugd 2 groep is niet meer aansluitend maar een kwartier later, zodat de tafels tussendoor even schoon gemaakt kunnen worden.
 
Jeugd 1: 13:30 - 14:45
Jeugd 2: 15:00 - 16:15 (start een kwartier later)

Lokaal opgeknapt
De afgelopen periode hebben we het lokaal opgeknapt, meer licht en ruimte gemaakt en de tafels uit elkaar gezet, voorlopig is er plek voor maximaal 9 deelnemers. We hebben een Protocol Coronamaatregelen opgesteld voor lessen in het atelier, zie verder in deze nieuwsbrief. Met z’n allen houden we het atelier proper en zorgen dat het er na de les net zo uitziet als bij binnenkomst.

Laatste les blok 3 in het atelier?
Per 1 juni worden de Coranamaatregelen verder versoepeld.  Middelbare scholen gaan weer open en maximaal 30 bezoekers mogen weer ontvangen worden in restaurants, theaters en bioscopen. De meeste groepen hebben eind mei hun laatste les, de eventuele inhaallles in juni. We stellen voor om de laatste les(sen) in juni in het atelier aan te bieden. Het is aan de docent en groep om samen even af te stemmen of er animo is om het seizoen met elkaar in het atelier af te sluiten, eventueel gevolgd door een tweede of derde les in juni. Dit is geheel vrijblijvend, als de groep het bij thuisonderwijs houdt voor dit seizoen, prima. En wederom met inachtneming van de maatregelen en groepen niet groter dan 9 deelnemers per dagdeel (exclusief docent).
 

Acties en exposities

Jaarlijkse acties afgeblazen
Ieder jaar worden een aantal kunstminnende acties op touw gezet, dit jaar gaan ze helaas niet door. Het straattheater op 20 juni is vervallen, de Wilnisse jaarmarkt en de jaarlijkse Kunstreis eind september slaan we over, ook het jaarlijkse bezoek bij een kunstenaar thuis op de kunstavond vervalt dit jaar. Het open huis gepland dit weekend op 16 mei in verband met ons 40-jarig jubileum is helaas afgeblazen.
 
Expositie Gezondheidscentrum
In het Gezondheidscentrum De Ronde Venen aan de Hoofdweg 1 in Mijdrecht wordt geëxposeerd door AKM deelnemers, normaal wisselt deze expositie iedere 4 maanden. We hebben besloten de huidige expositie (zonder thema) nog even te laten hangen tot oktober.
 
Jubileumexpositie Gezondheidscentrum
Dit jaar bestaat AKM 40 jaar en de plannen voor de jubileumexpositie hebben we opgeschort. Het thema 75 jaar vrijheid vervalt. Wanneer we weer een thema-expositie houden en wat het thema wordt bepalen we komend cursusjaar. We willen in september eerst weer lekker vrij werken aan de opdrachten van de docenten.
 

Volgend seizoen 2020-2021

Jubileumactie blok 3 verlengd
De jubileumactie heeft een mooi resultaat opgeleverd: 23 nieuwe cursisten waaronder 8 jeugdigen hebben in blok 3 meegedaan tegen een sterk gereduceerd tarief van slechts 40 euro voor de 10 lessen. Hoe anders werd het toen er nog maar een paar lessen gevolgd waren. We kwamen thuis te zitten in plaats van lessen te volgen in het atelier. Om de nieuwe groep nog eens echt goed de kans te geven, bieden we voor blok 1 van het volgende seizoen dezelfde actie opnieuw aan, voor deze jubileumcursisten. Graag even aanmelden via leden@atlierdekrommemijdrecht.nl.

Enquête docenten
Aan de docenten hebben we gevraagd of ze volgend seizoen weer les willen geven, op welke dagdelen en welke thema’s en materialen.

Voorlopig 9 deelnemers per dagdeel
Ook in september willen we starten met voorlopig 9 deelnemers per dagdeel. In dit seizoen 2019-2020 zijn er een vijftal groepen met meer dan 9 deelnemers, waaronder zeer hechte groepen! Als dat in komend seizoen ook het geval is gaan we in overleg met de groep. Misschien willen/kunnen deelnemers tijdelijk op een ander dagdeel les volgen, misschien wil de groep rouleren: iedere les werken 1 tot 3 personen vanuit huis, voor zolang de corona maatregelen voortduren.

Enquête deelnemers
Heel binnenkort volgt een enquête met 3 vragen. De eerste gaat over het dagdeel waarop je wilt schilderen en tekenen. Je kunt meerdere dagdelen aangeven, wellicht wordt dat relevant bij de grotere groepen met meer dan 9 deelnemers, uiteraard enkel voor ons ter inzicht, niets wordt veranderd zonder overleg.
In de tweede vraag kun je een voorkeur voor thema’s en materiaal aangeven. Natuurlijk blijft het altijd mogelijk om tijdens de lessen naar eigen inzicht, thema en materiaal te werken.
De derde vraag is open. Onder het motto als we het niet weten kunnen we het niet verbeteren: gooi je vragen maar op en geef je suggesties en wensen door. Met alle informatie gaan wij ons uiterste best doen om er weer een mooi en gevarieerd cursusaanbod van te maken. 

Maandagmiddag
Op de maandagmiddag wordt momenteel geen les gegeven, we willen dit dagdeel aanbieden voor leden als extra mogelijkheid om lekker in het atelier te werken -zonder docent- voor 25 euro per blok. Aanmelden graag via leden@atelierdekrommemijdrecht.nl.

ALV datum
Op dinsdagavond 13 oktober staat de Algemene Ledenvergadering gepland. Zet ‘m vast in je agenda!

 

Protocol Coronamaatregelen lokaal AKM

Indeling lokaal

 • Het lokaal is opnieuw ingericht.
 • De 9 tekentafels zijn zo opgesteld, dat ze voldoen aan de 1,5 m. afstand.
 • Het bestuur geeft de vaste plaatsen van de tafels aan met afplakband op de grond en geeft ook de looprichting aan.
 
Hygiëne


Bij binnenkomst:
 • Jassen worden buiten aan de kapstok gehangen.
 • Sleutelhouder maakt deur open en opent magazijn en maakt de krukken schoon met hygiënedoekje.
 • Handen wassen bij binnenkomst en papieren handdoekjes gebruiken.
In lokaal:
 • Houd afstand en houd je aan de looprichting (= niet achter mensen langs).
 • Koffie wordt in papieren bekertjes geschonken.
 • Koffiekan wordt na afloop met heet water in de keuken schoon gemaakt.
 • De werktafel wordt na afloop door iedereen zelf schoongemaakt OF men gebruikt een zelf meegenomen onderlegger of zeiltje.
 • Kwasten e.d. worden zoveel mogelijk met keukenpapier oid schoon gemaakt en vervolgens in aluminiumfolie mee naar huis genomen.
 • Er mag maar 1 persoon tegelijk bij het aanrechtje/de koffie en thee staan.
Toiletbezoek:
 • Bij toiletbezoek neemt de persoon de hygiënedoekjes mee en maakt de deurkruk en toiletbril voor bezoek schoon.
Na de lessen:
 • We verlaten het lokaal 1 voor 1 op 1,5 m. afstand volgens de route (=voor de tafels langs).
 • Eén lid blijft achter om het lokaal aan te vegen, op te ruimen, waterkoker schoon te vegen, magazijn te sluiten en neemt één hygiënedoekje mee om weer de krukken binnen en buiten schoon te vegen.

 
Lastige maatregelen, waar we ons allemaal aan moeten houden. Wij willen niet de oorzaak zijn van een nieuwe brandhaard, maar willen wel graag weer aan het werk.

Het bestuur wenst iedereen heel veel teken- en of schilderplezier!!

 

Vriendelijke groet, 
Namens het AKM Bestuur
Hetty Vermeulen ai
Greet Burggraaff
Bert Musschenga
Annemarie Bakker

Waarom krijg ik deze nieuwsbrief?
U heeft zich geabonneerd op deze nieuwsbrief en/of uw e-mailadres komt voor in het adressenbestand van Atelier De Kromme Mijdrecht. 
U kunt zich afmelden voor deze nieuwsbrief door naar beneden te scrollen en te klikken op unsubscribe from this list. 
Twitter
Facebook
Website


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Atelier de Kromme Mijdrecht · Eendracht 6 · Mijdrecht, Ut 3641 ML · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp