Copy
Pogledajte novi Glasnik FER-a u nastavku elektroničke poruke. Glasnik možete pogledati u pregledniku i preuzeti ga u PDF-formatu.
Studentice i studenti FER-a dobitnici 10 Rektorovih nagrada

Rektorovu nagradu, kojom se nagrađuju najbolji studentski radovi, u akademskoj godini 2019./2020. zaslužilo je 10 sjajnih radova na kojima je sudjelovalo 14 studenata i sedam studentica FER-a.

I ZNANOST, ISTRAŽIVANJE I GOSPODARSTVO

Razvoj kompetencija iz područja računarstva visokih performanci

„Nacionalni centri kompetencija za računarstvo visokih performanci u okviru EuroHPC – EUROCC“ naziv je novog projekta koji se provodi u okviru europskog programa Obzor 2020, a aktivnosti na FER-u odvijat će se u okviru našeg "Istraživačkog centra za arhitekture i aplikacije računala visokih performanci".
Projekt COGSTEPS povezuje akademski svijet sa startup svijetom

U sklopu projekta "Crossing the Gap: Startup education and support for PhD students, researchers and scientists" naši će istraživači razviti web platformu, koja će omogućiti istraživačima i znanstvenicima predstavljanje svojih istraživanja te povezivanje s drugim istraživačima i poslovnim stručnjacima.
FER-ovi istraživači pomažu prepoznati rane pokazateje suše
 
Istraživački tim je u sklopu projekta SENSIRRIKA razvio metodu prikupljanja i analize ultrazvučnih emisija nastalih uslijed embolizacije biljnih tkiva za prijenos vode koja omogućava prepoznavanje ranih simptoma suše.

I STUDENTI I NASTAVA

Uspjeh FER-ovih veslača na strojarskoj regati

FER je na "28. Veslačkom susretu osmeraca Fakulteta strojarstva i brodogradnje" osvojio dvije srebrne medalje, u utrkama na 2000 i 500 metara. Natjecanje osmeraca tehničkih fakulteta i ove se godine tradicionalno održavalo na regatnoj stazi Jarun, a FER je sudjelovao s dvije muške ekipe.
Održan prvi Job Fair Meetup

Tijekom pet dana održavanja Job Fair Meetupa, preko 300 studenata posjetilo je FER i KSET u potrazi za poslom, praksom ili umrežavanjem. Studenti su imali priliku upoznati predstavnike poduzeća na networkingu, razmijeniti znanja i iskustva na talkovima te steći nove vještine sudjelujući na radionicama.
Nera Žigić predsjednica Udruge nastavnika tjelesne i zdravstvene kulture
 
Udruga promiče edukaciju i umrežavanje nastavnika tjelesne i zdravstvene kulture, potiče horizontalnu mobilnost studenata na drugim sastavnicama Sveučilišta u Zagrebu te vodi brigu o sveukupnom pozicioniranju predmeta na Sveučilištu.

I ŽIVOT @ FER

Na FER-u pokrenut prvi fakultetski podcast - podkist
 
Prvi gost "podkista" bio je izv. prof. dr. sc. Dubravko Babić, voditelj projekta FERSAT u sklopu kojeg se planira izraditi i lansirati studentski satelit.
Profesor Borivoj Modlic i Nedjeljko Perić izabrani u počasno zvanje professor emeritus

Profesori Modlic i Perić su tijekom svojeg dugogodišnjeg radnog vijeka stekli posebne zasluge za razvoj FER-a i Sveučilišta u Zagrebu u cjelini. Posebno smo im zahvalni što s generacijama studenata i kolega nesebično dijele svoje iznimno znanje i bogato iskustvo kontinuirano doprinoseći razvoju studijskih programa i studija, unaprjeđenju rada sastavnica, afirmaciji Sveučilišta u Zagrebu te povezivanju akademske zajednice s gospodarstvom.
Prof. dr. sc. Vedran Mornar dobitnik nagrade "Fran Bošnjaković"

Profesoru Vedranu Mornaru dodijeljena je nagrada "Fran Bošnjaković" za zapažene rezultate u znanstvenom, nastavnom i stručnom radu te promicanju znanstvene discipline i struke. U svojoj impresivnoj akademskoj karijeri profesor Mornar je bio dekan FER-a, prodekan za nastavu te predstojnik Zavoda za primijenjeno računarstvo, a od 2014. do 2016. godine obnašao je i dužnost ministra znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske.

I NADOLAZEĆI DOGAĐAJI

Dan doktorata


19. studenoga 2020.

Dani otvorenih prozora
FER-a

19. - 21. studenoga 2020.
Dan FER-a


21. studenoga 2020.

Website
Instagram
Facebook
LinkedIn
Ako želite promijeniti način na koji primate ove mailove možete ažurirati svoje postavke ili otkazati pretplatu.