Copy
Pogledajte novi Glasnik FER-a u nastavku elektroničke poruke. Glasnik možete pogledati u pregledniku i preuzeti ga u PDF-formatu.
Održani Dani otvorenih prozora FER-a

Povodom održavanja ovogodišnje Smotre Sveučilišta u Zagrebu, FER je osmislio web-stranicu pod nazivom "Dani otvorenih prozora" kojom se predstavio svim svojim budućim studenticama i studentima. Upravo zbog bogatog interaktivnog i kvalitetnog sadržaja koji je tamo ponuđen, stranica je proglašena jednim od pet najboljih virtualnih štandova na Smotri!

I ZNANOST, ISTRAŽIVANJE I GOSPODARSTVO

Veleposlanik Indije, Nj. E. Srivastava posjetio FER

Tema sastanka bila je položaj i značaj FER-a u akademskoj i znanstvenoistraživačkoj zajednici te njegovom pozicioniranju na međunarodnoj razini, a poseban naglasak stavljen je na jačanje bilateralne suradnje sa sveučilištima u Indiji, prije svega u vidu razmjene studenata i znanstveno-nastavnog osoblja.
Izv. prof. dr. sc. Hrvoje Pandžić izabran za člana-suradnika HAZU-a

Područje istraživanja izv. prof. dr. sc. Hrvoja Pandžića je elektroenergetika, s posebnim naglaskom na različite aspekte integracije obnovljivih izvora energije. Profesor Pandžić dosad je vodio čak devet stručnih projekata za gospodarstvo pri čemu je razvio bogatu suradnju sa stranim i domaćim znanstvenicima.
Prof. dr. sc. Banko Jeren dobitnik državne nagrade za životno djelo

Državna nagrada za životno djelo dodjeljuje se istaknutim znanstvenicima za cjelokupan znanstvenoistraživački rad koji predstavlja osobni doprinos proširenju znanstvenih spoznaja i primjeni rezultata rada.
Prof. dr. sc. Mato Baotić dobitnik nagrade "Rikard Podhorsky"

Na svečanoj sjednici Akademije tehničkih znanosti Hrvatske, prof. dr. sc. Mati Baotiću dodijeljena je Godišnja nagrada "Rikard Podhorsky", dok su status novih redovitih članova HATZ-a stekli prof. dr. sc. Siniša Fajt, prof. dr. sc. Mario Vražić te prof. dr. sc. Krešimir Fertalj.
Projekt Laboratorija ICT-AAC proglašen Projektom godine

Voditeljica nagrađenog projekta "Pristupačno web-sjedište za osobe s invaliditetom" je prof. dr. sc. Željka Car, a na njemu su također surađivale i istraživačice dr. sc. Ivana Rašan, Matea Žilak, mag. ing., Iva Topolovac, mag. ing. i Ana Kešelj mag. ing.

I STUDENTI I NASTAVA

Obilježen Dan FER-a

U petak, 20. studenoga 2020. godine, obilježen je Dan Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu na kojem se tradicionalno dodjeljuje niz nagrada i priznanja najistaknutijim studentima i djelatnicima Fakulteta u protekloj akademskoj godini.
Prodekanica za nastavu gošća trećeg podkista

Prodekanica za nastavu, izv. prof. dr. sc. Mihaela Vranić gostovala je u trećem izdanju prvog fakultetskog podcasta "podkist" u kojem se prisjetila svojih studentskih dana, a studentima otkrila nekoliko trikova za bolje učenje.

I ŽIVOT @ FER

ŽensCast - novi FER-ov podcast o ženama u STEM-u
 
ŽensCast je prvi hrvatski podcast o djevojkama, ženama, znanstvenicama i FER-ovkama u STEM-u! Prva gošća ŽensCasta bila je doc. dr. sc. Lana Horvat Dmitrović s kojom je razgovarala izv. prof. dr. sc. Josipa Pina Milišić.
Izložba "Hrvatske inovacije - vizionari koji su oblikovali Hrvatsku"

Pored najvećih povijesnih imena, kao što su Marin Getaldić, Nikola Tesla, Slavoljub Penkala, Lavoslav Ružička i Faust Vrančić, izložba izdvaja čak 18 hrvatskih inovacija nastalih u posljednjih 15 godina. Autor izložbe je prof. dr. sc. Davor Škrlec.
AKMUZ osvojio zlatnu plaketu i Grand Prix

Na 11. međunarodnom natjecanju "Zlatna lipa Tuhlja" Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva osvojio je zlatnu plaketu po četvrti puta te nagradu Grand Prix, koju su posvetili svima onima koji čeznu za uobičajenim druženjima i veseljima!

I NADOLAZEĆI DOGAĐAJI

Okrugli stol: "Reforme
u visokom školstvu"


4. prosinca 2020.

Career Speed Dating


8. - 10. prosinca 2020.

Website
Instagram
Facebook
LinkedIn
Ako želite promijeniti način na koji primate ove mailove možete ažurirati svoje postavke ili otkazati pretplatu.