Copy
Pogledajte novi Glasnik FER-a u nastavku elektroničke poruke. Glasnik možete pogledati u pregledniku i preuzeti ga u PDF-formatu.
 

I ZNANOST, ISTRAŽIVANJE I GOSPODARSTVO

Studije za ubrzanje razvoja obnovljivih izvora energije

Dvije studije predstavljene su 21. prosinca 2021., a financira ih Europska banka za obnovu i razvoj u iznosu od 1,1 milijun kuna. U izradi Akcijskog plana za potrebna pojačanja elektroenergetske mreže u cilju integracije obnovljivih izvora energije u Hrvatskoj sudjelovao je tim stručnjaka s FER-a koji vodi prof. dr. sc. Igor Kuzle.
Sporazum o suradnji sa Siemens Energy Hrvatska

Dekan FER-a prof. dr. sc. Gordan Gledec i Uprava Siemens Energyja u Hrvatskoj, koju predstavljaju predsjednik Uprave Boris Miljavac, dipl. iur. i članica Uprave, Laura Musić, dipl. oec., potpisali su u prosincu 2021. godine Sporazum o suradnji na projektima razvoja novih tehnologija iz područja djelatnosti Fakulteta.
Godišnja nagrada za znanost

Za značajno znanstveno dostignuće u području tehničkih znanosti – biomedicinsko inženjerstvo, godišnjom nagradom za znanost nagrađeni su izv. prof. dr. sc. Željka Lučev Vasić i prof. dr. sc. Mario Cifrek.

I STUDENTI I NASTAVA

UniSport ZG: Vrhunski rezultati FER-ovih ekipa

U akademskoj godini 2020./2021. sportske ekipe FER-a osvojile su impresivno 2. mjesto na natjecanju UniSport ZG! U vrlo oštroj konkurenciji, muške ekipe FER-a i ove su godine dominirale, osvojivši 1. mjesto, dok nas posebno vesele sjajni rezultati naših djevojaka koje su po prvi puta u ukupnom poretku osvojile 2. mjesto.
Održan Career Speed Dating

Šestu godinu zaredom Career Speed Dating uspješno je spojio poslodavce i studente područja STEM u jedinstvenoj kombinaciji razgovora za posao i brzih spojeva. Događaj koji organiziraju Centar karijera FER-a i udruga eSTUDENT okupio je 54 poduzeća koja su 8-minutnom razgovoru za posao "dejtala" s 36 studenata.
podkist: Ilko Brnetić - Red, rad i diploma

Gost 15. podkista je prof. dr. sc. Ilko Brnetić, ovogodišnji dobitnik Zlatne plakete "Josip Lončar", najvišeg fakultetskog priznanja i jedan od najpopularnijih profesora na FER-u.

I ŽIVOT @ FER

Dobrotvorno druženje za udrugu Mali zmaj

Sekcija FER esports organizirala je božićno humanitarno druženje na kojem se prikupljala donacija za udrugu „Mali zmaj“. Za tu su priliku članovi sekcije osmislili niz zabavnih aktivnosti poput tombole, turnira u kartaškim igrama i društvenim igrama, dok su za najuspješnije osigurane FER nagrade.
Nastup FER-a na skupu Brainhack Zagreb

Brainhack Zagreb 2021, hackathon na temu neuroznanosti okupio je pedesetak sudionika, a sa FER-a su sudjelovali prof. dr. sc. Mario Cifrek i dr. sc. Krešimir Friganović te studenti diplomskog i preddiplomskog studija Ivan Skorupan, Hana Ivandić, Matea Lipovac, Eva Šmuc, Matea Čunović i Tamara Ćorić.
Božićni robot party

Zaposlenici Laboratorija za robotiku i inteligentne sustave upravljanja - LARICS organizirali su najluđi „Božićni robot party“ na kojem su posjetitelje razveselili naši roboti Franka, Pepperica, Kinova i Schunk.

I NADOLAZEĆI DOGAĐAJI

Website
Instagram
Facebook
LinkedIn
Ako želite promijeniti način na koji primate ove mailove možete ažurirati svoje postavke ili otkazati pretplatu.