Copy
Pogledajte novi Glasnik FER-a u nastavku elektroničke poruke. Glasnik možete pogledati u pregledniku i preuzeti ga u PDF-formatu.
 

I ZNANOST, ISTRAŽIVANJE I GOSPODARSTVO

Laboratorij za odziv potrošnje - DRLab

Novi istraživački laboratorij FER-a, Laboratorij za odziv potrošnje - DRLab, potpuno je usklađen s novom paradigmom elektroenergetskog sustava te je koncipiran kao aktivno kućanstvo koje se sastoji od niza uređaja čijom se potrošnjom električne energije upravlja u svrhu odgovora na signale agregatora ili operatora sustava. Voditelj laboratorija je izv. prof. dr. sc. Hrvoje Pandžić.
Docent Jurica Babić – ambasador za uključivost i raznolikost

Doc. dr. sc. Jurica Babić, koji posjeduje bogato iskustvo u provedbi projekata iz programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti, imenovan je prvim ambasadorom za uključivost i raznolikost. Tijekom jednogodišnjeg mandata docent Babić stavit će poseban naglasak na ulogu tehnologije i visokoškolskog obrazovanja u razvoju uključivog društva.
Avatari i društvo budućnosti

U suradnji s Veleposlanstvom Japana FER je na panel raspravi pod nazivom Future Symbiosis of Autonomous Robots and Society okupio vrhunske stručnjake iz područja robotike, a poseban gost bio je profesor Hiroshi Ishiguro.
Posjet veleposlanice Japana, Nj. E. Misako Kaji

Veleposlanica Japana u Republici Hrvatskoj, Nj. E. Misako Kaji, posjetila je 14. listopada 2021. godine FER, gdje su ju ugostili dekan prof. dr. sc. Gordan Gledec i prodekan za znanost prof. dr. sc. Nikola Mišković. Na sastanku se razgovaralo o položaju i značaju FER-a u akademskoj i znanstvenoistraživačkoj zajednici te njegovom pozicioniranju na međunarodnoj razini.
Predstavljen Plan ravnopravnosti spolova

Fakultetsko vijeće FER-a je na sjednici u rujnu 2021. godine usvojilo Plan ravnopravnosti spolova za razdoblje 2021. – 2025. Plan ravnopravnosti spolova javnosti je predstavljen 20. listopada 2021. godine, a nastao je kao rezultat zajedničkog rada zaposlenika FER-a te je kao takav potpuno prilagođen uspostavljenim praksama Fakulteta.

I STUDENTI I NASTAVA

podkist #12: Najbrucoš - Eugen Bošnjak

Pogledajte odličan podkist s najbrucošem Eugenom Bošnjakom i doznajte kako se spremao za maturu te zašto se odlučio upisati FER. Eugen nam je otkrio da se za programiranje zainteresirao već s pet godina, a s 11 je u Google (naivno-dječje) ukucao C++ free download. Ovog je ljeta isprogramirao svoju prvu igricu i do kraja istražio "kada stisneš A, zašto ide ulijevo".
FER-ovci dominirali na natjecanju Hrvatske AI lige

Ukupni pobjednik natjecanja bio je naš student Jozo Ćaćić, a medalje su također osvojili Lucija Arambašić i Marko Ćurlin, u kategoriji preddiplomskih studija, te Noah Marko Mesić, Nikola Sočec i Marko Čengić, u kategoriji preddipmskih studija. Natjecanje se održalo u sklopu ovogodišnje konferencije AI2FUTURE.
Lara Cvjetko juniorska viceprvakinja svijeta!

Na Svjetskom prvenstvu za juniore u judu studentica Lara Cvjetko, osvojila je srebrnu medalju i time postala svjetska viceprvakinja u judu u kategoriji do 70 kg! "Za ovo natjecanje sam se pripremala cijelu sezonu i iznimno sam sretna i ponosna zbog ovog rezultata", javlja nam Lara, kojoj je u rujnu dodijeljena i nagrada Dražen Petrović za najuspješniju sportašicu mlađe dobi.

I ŽIVOT @ FER

Učenici osnovnih škola posjetili SGLab i DRLab

U okviru programa RADDAR ugostili smo 70 učenika viših razreda osnovnih škola koji su posjetili Laboratorij za napredne elektroenergetske mreže (SGLab) i Laboratorij za odziv potrošnje (DRLab). Učenici su se na njima prihvatljiv način upoznali s problemima elektoenergentske mreže, pri čemu su pokazali veliki interes za temu, kreativnost i znatiželju!
Upoznajte poduzeća Career Speed Datinga

Career Speed Dating šestu godinu zaredom okuplja poduzeća i upoznaje ih sa studentima putem jedinstvenog spoja speed datea i razgovora za posao. Prijave za studente sve su bliže, a do tada donosimo imena 54 poduzeća, koja su dobila priliku tragati za budućim praktikantima i zaposlenicima među studentima FER-a, ali i drugih fakulteta s usmjerenjem STEM.

I NADOLAZEĆI DOGAĐAJI

SMOTRA
SVEUČILIŠTA

25. - 27. studenoga 2021.

DAN
FAKULTETA

26. studenoga 2021.
DAN OTVORENIH
VRATA

27. studenoga 2021.

Website
Instagram
Facebook
LinkedIn
Ako želite promijeniti način na koji primate ove mailove možete ažurirati svoje postavke ili otkazati pretplatu.