Copy
Pogledajte novi Glasnik FER-a u nastavku elektroničke poruke. Glasnik možete pogledati u pregledniku i preuzeti ga u PDF-formatu.
Na FER-u postavljena brza e-punionica

U ožujku je puštena u pogon prva brza punionica za električna vozila na FER-u, nabavljena u sklopu znanstvenoistraživačkog projekta Hrvatske zaklade za znanost "FLEXIBASE - Fleksibilnost mikromreža s visokim udjelom pretvarača". Punionica je dio mikromreže SmartGrid Laba, koja se sastoji od distribuiranih izvora fleksibilnosti temeljenih na pretvaračima.

I ZNANOST, ISTRAŽIVANJE I GOSPODARSTVO

Veleposlanica Portugala, Nj. E. da Silva posjetila FER

Veleposlanicu Portugala ugostili su dekan FER-a, prof. dr. sc. Gordan Gledec i prodekan za znanost, prof. dr. sc. Nikola Mišković. Na sastanku je poseban naglasak stavljen na značajnu suradnju koju FER već niz godina ostvaruje s partnerskim institucijama iz Portugala, čemu ide u prilog 30-ak realiziranih znanstvenoistraživačkih projekata.
Upoznajte FER-ov Auralizacijski laboratorij

Znanstvenoistraživačko djelovanje AuraLaba primjenjivo je u arhitekturi simuliranjem prostorne akustike ili pak u području virtualne stvarnosti, gdje se ispituje vjerodostojnost i usklađenost virtualnog doživljaja slike i zvuka. U HRT-ovoj emisiji Prometej o tome su govorili voditelj laboratorija, prof. dr. sc. Kristian Jambrošić te doc. dr. sc. Marko Horvat i Dominik Kisić, mag. ing.

I STUDENTI I NASTAVA

Lara Cvjetko osvojila zlatnu medalju u judu

Aktualna europska prvakinja u kategoriji mlađih seniorki, studentica FER-a, Lara Cvjetko osvojila je zlatnu medalju na European Openu, turniru koji se protekloga vikenda održao u Pragu, i time osvojila značajne bodove na svjetskoj seniorskoj rang listi u judu.
FER-ovci uključeni u razvoj električnog bolida

Posljednjih godinu dana 30-ak studenata FER-a uključeno je u dobro poznati studentski projekt FSB Racing Team. Naši studenti posebno su se dobro snašli u podtimovima "Električni pogon", "Električni motori", "Upravljački sustavi" i "Driverless"!
Pauza za kavu #1 - prof. dr. sc. Ljubo Marangunić
 
Uzmite pauzu za kavu i pogledajte sjajan video u kojem se profesor u mirovini, Ljubo Marangunić, prisjeća svojih 50 godina provedenih sa studentima i u nastavi.

I ŽIVOT @ FER

podkist #6: Vernesa Smolčić

Gošća novog podkista je Vernesa Smolčić, poznata popularizatorica znanosti, eksperimentalna astrofizičarka i profesorica na PMF-u. U najnovijoj emisiji doznajte zašto je znanost spora, kakve koristi imamo od fundamentalnih istraživanja te koja je bila njezina glavna motivacija za pokretanje platforme Astroučionica.
FER obilježio Međunarodni dan matematike

Izv. prof. dr. sc. Tomislav Burić, poznatiji kao Dr. Pi, na simboličan je datum, 14. 3., točno u 3.14 sati poslije podne, održao predavanje "Bilo kuda, broj π svuda", koje možete pogledati na njegovom YouTube kanalu. Također, u auli FER-a bila je postavljena izložba muzejskih eksponata mehaničkih i elektroničkih računala.
 
U sklopu 20. Tjedna mozga Eda Jovičić, univ. bacc. ing., Damir Mulc, dr. med. i prof. dr. sc. Mario Cifrek održali su predavanje "Možemo li mjeriti depresiju?"

I NADOLAZEĆI DOGAĐAJI

FESTIVAL ZNANOSTI

10. - 15. svibnja 2021.
Website
Instagram
Facebook
LinkedIn
Ako želite promijeniti način na koji primate ove mailove možete ažurirati svoje postavke ili otkazati pretplatu.