Copy
Pogledajte novi Glasnik FER-a u nastavku elektroničke poruke. Glasnik možete pogledati u pregledniku i preuzeti ga u PDF-formatu.

I ZNANOST, ISTRAŽIVANJE I GOSPODARSTVO

Na FER-u razvijen najbrži silicijski bipolarni tranzistor na svijetu

Najnoviji trendovi u razvoju poluvodiča odnose se na povećanje energetske učinkovitosti i postizanje što jednostavnijeg proizvodnog procesa kako bi im cijena bila što niža. Novi tip tranzistora, razvijen u sklopu Laboratorija za mikro- i nano-elektroniku (MiNEL), posjeduje sve navedene kvalitete.
Posjet ministra regionalnog razvoja Republike Kosovo

Ministar regionalnog razvoja Republike Kosovo Fikrim Damka posjetio je FER gdje ga je ugostio prodekan za znanost prof. dr. sc. Nikola Mišković i prof. dr. sc. Mario Vašak. Posjet je organiziran u sklopu službenog posjeta kosovske delegacije Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske.

I STUDENTI I NASTAVA

Posjet studenata s Université Paris-Saclay

Tijekom jednotjednog posjeta Hrvatskoj i Sloveniji studentima preddiplomskog studija industrijskog menadžmenta i logistike s Université Paris-Saclay bio je cilj upoznati lokalnu poslovnu kulturu i poduzeća povezana s francuskim kompanijama ili ulagačima. Svoje putovanje zaključili su posjetom FER-ovim laboratorijima SG Labu, LARES-u i LABUST-u.
Nova knjiga iz područja mjerenja i analize ljudskog pokreta

Prof. dr. sc. Vladimir Medved urednik je knjige "Measurement and Analysis of Human Locomotion", a prof. dr. sc. Tomislav Pribanić i prof. dr. sc. Mario Cifrek suautori. Knjiga će se koristiti u nastavi na predmetima iz biomedicinskog inženjerstva, a posebno na predmetu "Multisenzorski sustavi i lokomocija".

I ŽIVOT @ FER

Job Fair seli se u
Martinovku!

Na petnaestom Job Fairu, koji će se održati 11. i 12. svibnja u Sportskoj dvorani Martinovka, umjesto sportskih utakmica moći ćete posjetiti više od 120 štandova, upoznati se s predstavnicima iz industrije i doznati što su zanimljivo pripremili za program na pozornici. Na kraju prvoga dana na zabavu vas vodimo u KSET, na Loosen up party.
Obilježavanje Međunarodnog dana matematike

Međunarodni dan matematike, popularno poznat i kao Dan broja π, na FER-u smo obilježili točno u 3:14 sati poslijepodne, nizom predavanja profesora Mervana Pašića pod nazivom "π ≈ 3.14 online predavanja profesora Memija". Predavanja su snimljena na različitim atraktivnim lokacijama.

I POPULARIZACIJA ZNANOSTI

I NADOLAZEĆI DOGAĐAJI

First Lego League 2022: Cargo Connect
@FER


23. travnja 2022.
Website
Instagram
Facebook
LinkedIn
Ako želite promijeniti način na koji primate ove mailove možete ažurirati svoje postavke ili otkazati pretplatu.