Copy
Pogledajte novi Glasnik FER-a u nastavku elektroničke poruke. Glasnik možete pogledati u pregledniku i preuzeti ga u PDF-formatu.
Intervju: Istraživanje doc. dr. sc. Marinka Kovačića na CERN-u

Doc. dr. sc. Marinko Kovačić već drugu godinu boravi u na CERN-u, najznačajnijoj svjetskoj instituciji za nuklearna istraživanja. Tamo sudjeluje u radu grupe za energetske pretvarače i bavi se izradom novog uređaja za kalibraciju mjernih kanala struje koji će zadovoljavati zahtjeve postavljene projektom HL-LHC (High Luminosity Hadron Colider).

I ZNANOST, ISTRAŽIVANJE I GOSPODARSTVO

Mjerenje depresije istraživanjem biomarkera

Tim s FER-a, u kojem sudjeluju Eda Jovičić, univ. bacc. ing., Krešimir Friganović, mag. ing., Ivana Kinder, mag. ing. i prof. dr. sc. Mario Cifrek, zajedno s kolegama iz Klinike za psihijatriju Vrapče, ispituje povezanost različitih biomarkera i depresije. Multidisciplinarnim istraživanjem ovoga tipa želi se medicinskoj struci pomoći prilikom postavljanja dijagnoza.
IoT-polje: Vrt rajčica i paprika na FER-u

U okviru projekta "IoT-polje: Ekosustav umreženih uređaja i usluga za Internet stvari s primjenom u poljoprivredi" članovi IoTLaba postavili su pravi mali vrt u dvorištu FER-a. Brojni senzori prate uvjete za sadnice rajčice i paprike koje su obogaćene supstratom, a prikupljanjem podataka sa senzora želi se utvrditi utjecaj odabranog supstrata na stanje biljke i urod.
Posljednji ispraćaj prof. dr. sc. Slavka Krajcara

Dana 23. lipnja 2021. godine Fakultet elektrotehnike i računarstva oprostio se od prof. dr. sc. Slavka Krajcara - omiljenog profesora, izuzetno poštovanog kolege te iznimnog znanstvenika i stručnjaka.

I STUDENTI I NASTAVA

FER-ovci najbolji na LUMEN Data Science!

Prvo mjesto osvojila je ekipa Snoopy Quartet odnosno studenti 5. godine FER-a, Josip Domazet, Marino Voćanec i David Dukić te Ivan Landeka, koji je nedavno diplomirao, dok je drugo mjesto pripalo ekipi Phidaloma Tech, koja je osvojila i nagradu za najbolju prezentaciju, a čine ju studenti Marko Barišić, Lovro Matošević, Filip Sosa i Daniel Vusić.
UniSportZG: FER osvojio tri zlata i čak 18 medalja!

Na ovogodišnjem natjecanju UniSportZG, studenti i studentice FER-a natjecali su se u svih 13 sportova te ostvarili iznimne rezultate, osvojivši tri zlata te ukupno čak 18 medalja! Zlatnu medalju odnijela je muška ekipa u rukometu, odbojci na pijesku i odbojci. Nekolicina sportova odgođena je za rujan, kada nastavljamo borbu za titulu najbojeg fakulteta Sveučilišta u Zagrebu!
Eni Melvan stipendija "Za žene u znanosti"

Nakon što je diplomirala matematiku na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu, Ena Melvan upisala je dvojni doktorat Fakulteta elektrotehnike i računarstva te Sveučilišta Macquarie u Sydneyu.

I ŽIVOT @ FER

Pogledajte novi promotivni film FER-a!

S ponosom predstavljamo novi promotivni video FER-a koji su osmislile, snimile i izradile naše kreativne studentice Nika Raić, Maja Matešić i Lucia Barišić! Film je prvenstveno namijenjen stranim studentima koje u većem broju očekujemo najesen, a koje smo ovim filmom željeli upoznati s našim prelijepim Gradom Zagrebom te im približiti kako izgleda život na FER-u!
Career Spotlight: Ivan Jurin, Photomath

"Prvih pola godine sam radio kao Android Developer, nakon čega sam sudjelovao u osnivanju tima za Machine Learning Research. S vremenom sam se sve više počeo baviti mentoriranjem, prototipiranjem novih funkcionalnosti, efikasnim izvođenjem modela na mobilnim uređajima i infrastrukturom potrebnom za učenje modela za Machine Learning", opisuje svoj karijerni put Ivan Jurin.
Demo day pete generacije SPOCK-a

Timovi pete generacije SPOCK-a pokazat će 6. srpnja 2021. rezultate svoga vrijednoga rada, a bit će predstavljene i nove aktivnosti vezane za startup edukaciju i potporu studentima, istraživačima i profesorima koje će se pokrenuti uskoro na FER-u.

I NADOLAZEĆI DOGAĐAJI

Dan doktorata

6. srpnja 2021.

Promocije

17. i 18. srpnja 2021.

Website
Instagram
Facebook
LinkedIn
Ako želite promijeniti način na koji primate ove mailove možete ažurirati svoje postavke ili otkazati pretplatu.