Copy
Pogledajte novi Glasnik FER-a u nastavku elektroničke poruke. Glasnik možete pogledati u pregledniku i preuzeti ga u PDF-formatu.

I ZNANOST, ISTRAŽIVANJE I GOSPODARSTVO

Dizajn čipa za bespilotne sustave

FER je s poduzećem Orqa i Fakultetom elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek potpisao Sporazum o suradnji s ciljem pokretanja razvoja ekosustava čip dizajna u Hrvatskoj. Konkretno, partneri će raditi na dizajnu čipa specijaliziranom za besposadne sustave kao što su dronovi, vozila ili plovila, s mogućnošću nadogradnje autonomnim funkcionalnostima.
Robotičari sudjelovali na sajmu IFAM 2022

Međunarodni sajam posvećen bespilotnim sustavima, mehatronici, senzornim tehnologijama i računalnom vidu održao se u Ljubljani, a izložbeni štand Laboratorija za robotiku i inteligentne sustave upravljanja (LARICS) bio je jedan od najposjećenijih. Na sajmu su predstavljeni FER-ovi projekti iz agrorobotike: HEKTOR, Specularia, AgroSPARC i WATCHPLANT.

I STUDENTI I NASTAVA

Student Jago Reed na panelu "Studenti heroji"

Svakako preporučamo panel "Studenti heroji", najbolje ocijenjenu točku ovogodišnjeg BUG Future Showa, u kojem četvero mladih ljudi iz Južnoafričke Republike, Kenije, Portugala i Ukrajine govori o iskustvu studiranja u Hrvatskoj. Među njima je i Jago Reed, student FER-ovog preddiplomskog studija na engleskom jeziku.
Uvodni sat za Erasmus studente

Na FER je u ljetnom semestru stiglo 33 studenta iz ukupno 13 zemalja, a pored zemalja iz kojih nam već tradicionalno dolazi veći broj studenata na razmjenu, poput Austrije, Francuske, Italije, Makedonije, Njemačke, Poljske, Slovačke, Španjolske, Švedske i Turske, veseli nas što smo ovoga puta ugostili studente i iz Čilea, Indonezije te Kolumbije!

I ŽIVOT @ FER

ŽensCast #5: Profesorica emerita Branka Zovko Cihlar

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena i djevojaka u znanosti, u petom izdanju ŽensCasta razgovarali smo s profesoricom emeritom Brankom Zovko Cihlar, koja je 1964. godine doktorirala na Elektrotehničkom fakultetu i time postala prva žena doktorica elektrotehnike u Hrvatskoj.
podkist #17: Matea Vasilj - Što radimo u Studentskom zboru

Ususret predstojećim izborima za rektora Sveučilišta u Zagrebu, ugostili smo Mateu Vasilj, članicu Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu, koja nam je otkrila čime se članovi Studentskog zbora bave, na koje načine potiču promjene na razini Sveučilišta, koje su novosti nedavno uveli u području digitalizacije te što očekuju od novog rektora.

I NADOLAZEĆI DOGAĐAJI

PREMIJERA PREDSTAVE "RURURURURUR"
Koprodukcija: ZKM, Boom!Teatar, FER i Hrvatski robotički savez


21. ožujka 2022.
Website
Instagram
Facebook
LinkedIn
Ako želite promijeniti način na koji primate ove mailove možete ažurirati svoje postavke ili otkazati pretplatu.