Copy
Pogledajte novi Glasnik FER-a u nastavku elektroničke poruke. Glasnik možete pogledati u pregledniku i preuzeti ga u PDF-formatu.

I ZNANOST, ISTRAŽIVANJE I GOSPODARSTVO

Pobjeda na natjecanju iz razumijevanja cestovnih scena

Na međunarodnom natjecanju u razumijevanju cestovnih scena koje se održalo u sklopu podatkovnog skupa ACDC - Adverse Conditions Dataset with Correspondences u organizaciji istraživača sveučilišta ETH u Zürichu, FER-ov mlađi istraživač Matej Grcić, mag. ing. odnio je pobjedu u disciplini semantičke segmentacije te u disciplini gdje su se vrednovale i procjene nesigurnosti modela.
Inkubator industrije s visokom dodanom vrijednošću

Zadaća znanstvenih centara izvrsnosti je generiranje, razvoj i afirmacija međunarodno konkurentnih i vrhunskih znanstvenih istraživanja, a njihova snaga krije se upravo u tome što na nacionalnoj razini okupljaju najbolje istraživačke timove. Jedan od deset takvih centara u Hrvatskoj je i FER-ov Znanstveni centar izvrsnosti za znanost o podatcima i kooperativne sustave.

I STUDENTI I NASTAVA

STEM Games 2022: FER osvojio 19 medalja!

U sportskim natjecanjima FER-ovke i FER-ovci osvojili su nevjerojatnih 13 medalja od ukupno 17 sportskih kategorija, odnosno šest zlatnih, četiri srebrne i tri brončane medalje. U eSportu su osvojili čak tri zlatne medalje od mogućih četiri, dok su se iz natjecanja u znanju naši studenti plasirali na drugo mjesto tehnološke i matematičke arene te na treće mjesto inženjerske arene.
Natjecanje LUMEN: FER-ovci dominirali u tri kategorije

Ove je godine na natjecanju LUMEN sudjelovalo 149 studentica i studenata FER-a, a izniman uspjeh postigle su ekipe u području Development, Engineering i DataScience. U kategorijama Development i Engineering naše su ekipe osvojile sva tri prva mjesta, dok su u kategoriji DataScience u snažnoj konkurenciji osvojili sjajno drugo i treće mjesto!

I ŽIVOT @ FER

Kako je prošao ovogodišnji Job Fair?

Najveći sajam poslova u Hrvatskoj, FER-ov Job Fair, ove je godine proslavio svoj 15. rođendan, a Videosekcija našeg popularnog KSET-a pripremila je kratki film u kojem vam prenosimo djelić atmosfere iz sportske dvorane Martinovka.
podkist #24: Maša Dobrić

U novom podkistu ugostili smo nevjerojatnu Mašu Dobrić, učenicu 8. razreda OŠ Jure Kašelana, državnu prvakinju iz informatike, astronomije i francuskoga jezika te državnu viceprvakinju iz fizike i matematike! Nakon snimanja podkista, Maša je otputovala i na Matematičku olimpijadu. Sretno, Maša!

I NADOLAZEĆI DOGAĐAJI

DEMO DAY ŠESTE
GENERACIJE SPOCK-a

12. srpnja 2022.

UPISI BRUCOŠA


21. i 22. srpnja 2022.

Website
Instagram
Facebook
LinkedIn
Ako želite otkazati pretplatu kliknite ovdje.