Copy
Pogledajte novi Glasnik FER-a u nastavku elektroničke poruke. Glasnik možete pogledati u pregledniku i preuzeti ga u PDF-formatu.
Career Speed Dating 2020

Peto izdanje Career Speed Datinga uspjelo je spojiti 44 poduzeća s više od 250 studenata iz područja STEM. Spoj intervjua i speed datea održao se putem platforme Zoom, a organizatori, Centar karijera FER-a i eSTUDENT, pobrinuli su se da sve ide po planu.

I ZNANOST, ISTRAŽIVANJE I GOSPODARSTVO

ROBOGIRLS - razvoj inovativnog pedagoškog materijala u STEAM-u

Projekt RoboGirls usredotočen je na izgradnju kapaciteta učitelja i edukatora za organizaciju i provedbu inovativnih praktičnih aktivnosti i događaja u području znanosti, tehnologije, inženjerstva, umjetnosti i matematike (STEAM) uz upotrebu robotike i kodiranja, a s ciljem smanjenja rodnih razlika.
Integracija koncepata pametne mreže u Dunavskoj regiji

Glavni rezultati projekta "Energetsko planiranje integracijom koncepata pametne mreže u Dunavskoj regiji – STRIDE" bit će razvijene i integrirane strategije i akcijski planovi pametne mreže (eng. Smart Grid) na regionalnoj odnosno lokalnoj razini uz zajedničku suradnju Dunavskih regija koje u njemu sudjeluju.
INNOSID najuključiviji projekt programa Erasmus+

Projekt "INNOSID - Inovativna rješenja zasnovana na novim tehnologijama za unaprjeđenje društvene uključenosti osoba s invaliditetom" osvojio je prvu nagradu na natječaju Agencije za mobilnost i programe EU.
Održan "Dan doktorata 2020."

Ovogodišnji program "Dana doktorata" činila je panel diskusija s dobitnicima srebrne plakete "Josip Lončar" i nagrade "Končar" za istaknute doktorske disertacije obranjene u ak. god. 2018./2019. te proglašenje pobjednika natjecanja za najbolji poster. Priznanje za najbolji poster osvojio je Juraj Peršić, dok je 2. mjesto pripalo Ivanu Ralašiću.
Produžen rad FER-ovom Znanstvenom centru izvrsnosti

Misija "Znanstvenog centra izvrsnosti za znanost o podatcima i kooperativne sustave" jest unaprijediti hrvatsku znanost i ojačati njezino uključivanje u Europski istraživački prostor, odnosno potaknuti sudjelovanje u istraživačkim programima EU i drugim međunarodnim programima.
HT i FER pokrenuli prvu 5G campus mrežu u Hrvatskoj

Prva 5G campus mreža omogućit će rad na razvojnim projektima u području interneta stvari, industrije 4.0, automatizacije, robotizacije i primjene umjetne inteligencije.

I STUDENTI I NASTAVA

INOVA 2020: Studentima FER-a zlatna medalja

Na ovogodišnjem posebnom izdanju izložbe INOVA 2020, studenti 1. godine diplomskog studija, Šime Kožul i Nikola Sarić, osvojili su zlatnu medalju za inovaciju pod nazivom "Mikrokontrolerski sustav za detekciju oštećenja trase vozila mjerenjem vibracija". Čestitamo cijelome timu!
Studentica Lara Cvjetko europska prvakinja u judu

Lara Cvjetko, 19-godišnja studentica FER-a, osvojila je zlatno odličje na ovogodišnjem Europskom prvenstvu za juniore i mlađe seniore koje se održalo u Poreču. Pobjedu je odnijela u kategoriji do 70 kg za uzrast mlađih seniora. Čestitamo Lari na ovom sjajnom uspjehu!

I ŽIVOT @ FER

Održana startup edukacija za istraživače

Sudionici "Startup Bootcampa" imali su priliku upoznati se s procesom komercijalizacije rezultata znanstvenih istraživanja, načinima financiranja projekata i razvoja startupa, prikupljanjem investicija, intelektualnim vlasništvom i transferom tehnologije na FER-u.
FER hoodice dostupne u Skriptarnici FER-a!

Prosinac je idealno vrijeme da se počastite novim modelima FER-ovih hoodica koje svoje buduće ponosne vlasnike čekaju u Skriptarnici FER-a. Odaberite svoju veličinu i omiljenu boju, naručite online ili prošećite do Unske 3 i budite kao naši poslijedoktorandi Juraj, Perica i Josip!

I NADOLAZEĆI DOGAĐAJI

Website
Instagram
Facebook
LinkedIn
Ako želite promijeniti način na koji primate ove mailove možete ažurirati svoje postavke ili otkazati pretplatu.