Copy
Pogledajte novi Glasnik FER-a u nastavku elektroničke poruke. Glasnik možete pogledati u pregledniku i preuzeti ga u PDF-formatu.
FER vodeća institucija u Hrvatskoj po broju aktivnih projekata

FER je 2021. godinu započeo s rekordnih 255 aktivnih znanstvenoistraživačkih projekata, čime je još jednom potvrdio status najpoželjnijeg partnera u primijenjenom istraživanju i razvoju inovacija, kako u domaćem, tako i u međunarodnom gospodarskom i istraživačkom okruženju.

I ZNANOST, ISTRAŽIVANJE I GOSPODARSTVO

FER provodi dva nova projekta s područja robotike

S početkom 2021. godine, na FER-u su započela dva nova projekta financirana iz programa Obzor 2020; šestogodišnji projekt „ERA istraživačka grupa za umjetnu inteligenciju za robotiku – AIFORS“ te četverogodišnji projekt „Pametan bio-hibridni sustav za nadzor okoliša – WATCHPLANT“.
Prof. dr. sc. Damir Sumina dobitnik Godišnje "Nagrade Ivan Filipović"

Godišnja "Nagrada Ivan Filipović" dodjeljuje se za najznačajnija ostvarenja u odgojno-obrazovnoj djelatnosti i predstavlja najviše priznanje djelatnicima u odgoju i obrazovanju. Profesor Sumina svojim je predanim radom sa studentima ostavio značajan trag u sustavu znanosti i visokoga školstva.

I STUDENTI I NASTAVA

Inovativna online nastava na Jarunu

Prof. dr. sc. Mervan Pašić sa Zavoda za primijenjenu matematiku svojim je inovativnim pristupom online nastavi izazvao oduševljenje na društvenim mrežama FER-a, ali i šire. Kako i sam kaže, za snimanje predavanja odabrao je upravo Jarun, kao simbol vježbanja duha i tijela na otvorenome.
Dojmovi stranih studenata o FER-u i Zagrebu

Uoči skorog povratka svojim matičnim sveučilištima, nekolicina studenata iz Poljske, Španjolske i Turske podijelila je svoje dojmove o studiranju na FER-u i životu u Zagrebu. Emilia, Paula, Ulaş i Emin ispričali su nam kakav je FER bio domaćin posljednjih nekoliko mjeseci.

I ŽIVOT @ FER

Vrhunski startup stručnjaci uključeni u SPOCK

Šest odabranih timova 5. generacije SPOCK-a imat će priliku učiti od dobro poznatih i vrlo uspješnih stručnjaka sa startup scene.

I NADOLAZEĆI DOGAĐAJI

DIGITALNA NOĆ MUZEJA NA FER-u

29. siječnja 2021. godine
Website
Instagram
Facebook
LinkedIn
Ako želite promijeniti način na koji primate ove mailove možete ažurirati svoje postavke ili otkazati pretplatu.