Copy
Pogledajte novi Glasnik FER-a u nastavku elektroničke poruke. Glasnik možete pogledati u pregledniku i preuzeti ga u PDF-formatu.
 

I ZNANOST, ISTRAŽIVANJE I GOSPODARSTVO

Hrvatski znanstvenici razvijaju novu metodu dubokog učenja

Doc. dr. sc. Domagoj Vlah s FER-a i dr. sc. Tomislav Ivek s Instituta za fiziku autori su suvremene metodologije dubokog učenja, nazvane Conditional Missing data Importance Weighted Auto-Encoder (CMIWAE), koja im je ove godine omogućila pobjedu na međunarodnom natjecanju Data Challenge!
Testni čipovi dizajnirani na FER-u

Konzorciju projekta European Processor Initiative isporučeni su testni čipovi koje je dizajnirao FER-ov tim znanstvenika "Istraživačkog centra za arhitekture i aplikacije računala visokih performansi". Cilj projekta, u kojem FER sudjeluje kao partner, je osmisliti i implementirati strategiju za nove generacije europskih procesora male snage za ekstremno računarstvo visokih performansi.
Veleposlanica RH u Argentini Duška Paravić posjetila FER

Na stanku s Upravom FER-a, naglasak je stavljen na jačanje odnosa s argentinskim sveučilištima te hrvatskom dijasporom u Argentini, posebice sa studentima.

I STUDENTI I NASTAVA

Career Spotlight: Marko Pavlić

Marko Pavlić je završio FER prije nepune dvije godine i trenutačno radi kao Robotics Engineer (C++) u poduzeću Gideon Brothers koje razvija autonomne mobilne robote za automatizaciju skladišta. Tamo se bavi razvojem dijagnostičkog i upravljačkog enginea za ta vozila, a posao smatra vrlo izazovnim jer nerijetko koristi cutting edge tehnologije te sudjeluje u projektima koji su jako zanimljivi.
Mia Stojak: O vještini "Upravljanje karijerom"

"Naučila sam da životopis nije samo ono što si radio tijekom svojega života, nego da u njega prilažeš i sebe, sve svoje vještine, svoje hobije, sklonosti i strasti. Također sam shvatila kako karijerni profil predstavlja planiranje mojega života i sistematizirani dolazak do onoga što želim", opisuje svoje iskustvo Mia Stojak, polaznica vještine "Upravljanje karijerom" u prošloj akademskoj godini.
Rektorove nagrade za ak. god. 2020./2021.

Među ovogodišnjim dobitnicima Rektorove nagrade je 21 student odnosno studentica FER-a koji su vrijedno radili na 13 radova u četiri kategorije. Čestitamo svim dobitnicima i njihovim mentorima!

I ŽIVOT @ FER

Dan CIP-a: 35 nam je godina tek!

Dana 22. rujna 1986. godine, tadašnji predsjednik Predsjedništva SR Hrvatske, a kasnije Saveznog izvršnog vijeća SFRJ te nekadašnji student našega Fakulteta, dipl. ing. elektrotehnike Ante Marković otvorio je obnovljeni računalski sustav. Taj dan slavi se kao Dan CIP-a!
Posjet Srednje škole Jelkovec

U okviru projekta "STEM tehnologijama za budućnost Sesveta" grupa učenika i nastavnika iz Srednje škole Jelkovec posjetila je Laboratorij za sustave obnovljivih izvora energije i Laboratorij za podvodne sustave i tehnologije, a sudjelovali su i u nekoliko radionica robotike i programiranja.

I NADOLAZEĆI DOGAĐAJI

39. BRUCOŠIJADA FER-A

13. studenoga 2021.

CAREER SPEED DATING

9. prosinca 2021.

Website
Instagram
Facebook
LinkedIn
Ako želite promijeniti način na koji primate ove mailove možete ažurirati svoje postavke ili otkazati pretplatu.