Copy
Pogledajte novi Glasnik FER-a u nastavku elektroničke poruke. Glasnik možete pogledati u pregledniku i preuzeti ga u PDF-formatu.
Uručene Rektorove nagrade i spomen-medalje

U auli FER-a nagrađenim su studentima dodijeljene Rektorove nagrade za ak. god. 2019./2020., dok su nastavnicima koji su u istoj akademskoj godini umirovljeni uručene spomen-medalje. Priznanja je uz dekana FER-a prof. dr. sc. Gordana Gledeca uručio rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras.

I ZNANOST, ISTRAŽIVANJE I GOSPODARSTVO

Rješenja za izazove digitalizacije obrazovanja

Projekti financirani iz poziva "ERASMUS+ KA2 – Strateška partnerstva", odgovorit će na ključne izazove u obrazovanju nastale uslijed pandemije koronavirusa. Primarni cilj projekata razvoj je nastavnih alata i materijala koji će značajno obogatiti i unaprijediti cjelokupan pristup online podučavanju te doprinijeti digitalnim kompetencijama nastavnika i kreativnom rješavanju novih izazova u sustavu obrazovanja.
Alat za konfiguriranje fotonaponskog sustava i baterijske pohrane

Istraživački tim FER-ovog Laboratorija za sustave obnovljivih izvora energije (LARES) razvio je programski alat za optimalno dimenzioniranje kombinacije fotonaponskog i baterijskog sustava. Alat je osmišljen u okviru projekta "Store4HUC - Integracija i napredno gospodarenje sustavima za pohranu energije na povijesnim lokalitetima u gradovima".

I STUDENTI I NASTAVA

Kreću prijave za stručne prakse 2021.

Poslodavcima stručne prakse omogućavaju kontakt s mladim, proaktivnim inženjerkama i inženjerima, koji su im spremni pomoći u rješavanju svakodnevnih problema i tako primijeniti znanja stečena za vrijeme studija. Prijave za poduzeća otvorene su do 7. svibnja, nakon čega slijede prijave studenata, a potom i odabir kandidata.
FER esports Championship

Ekipa sekcije FER esports organizira natjecanje u videoigrama s ciljem promocije esporta među mladima. Završnice natjecanja održat će se na FER-u, u dvorani koja je opremljena novim monitorima, računalnim komponentama te PlayStation 4 igraćim konzolama i televizorima. Turnir se održava od 8. do 29. svibnja 2021. godine.

I ŽIVOT @ FER

podkist #7: Dnevnik malog Perice - Tomislav Žganec

Zaštitno lice FER-a, Tomislav Žganec - mali Perica Šafranek, nakon dugo vremena ponovno je pred kamerama i Dariju Bojanjcu priča o svojim danima dječje slave. U novom podkistu ušetali smo u svijet filmske umjetnosti i preselili mjesto snimanja u jedno od najpopularnijih gornjogradskih dvorišta, onoga u kojem je snimana najzagrebačkija komedija svih vremena - "Tko pjeva zlo ne misli"!
Hodnici FER-a osvježeni novim putokazima

Naši posjetitelji odsada će se lako orijentirati po FER-u jer su hodnici Fakulteta osvježeni putokazima u bojama koje odgovaraju našem vizualnom identitetu. Zgrade Fakulteta označene su svaka svojom bojom, a službe, zavodi i dvorane napisane dvojezično čime smo napravili dodatan iskorak u pripremama za prihvat većeg broja stranih studenata koje očekujemo najesen!

I NADOLAZEĆI DOGAĐAJI

Job Fair Meetup

10. - 14. svibnja 2021.

Festival znanosti

10. - 15. svibnja 2021.

Website
Instagram
Facebook
LinkedIn
Ako želite promijeniti način na koji primate ove mailove možete ažurirati svoje postavke ili otkazati pretplatu.