Copy
Pogledajte novi Glasnik FER-a u nastavku elektroničke poruke. Glasnik možete pogledati u pregledniku i preuzeti ga u PDF-formatu.

I ZNANOST, ISTRAŽIVANJE I GOSPODARSTVO

FERsat: Lansiranje satelita u 2024. godini

Voditelj FERsata, izv. prof. dr. sc. Dubravko Babić, otkriva kako se tim od 30-ak studenata priprema za lansiranje u orbitu našeg prvog satelita te ujedno ističe da je FER-ov cilj obrazovati inženjere koji će sudjelovati u svjetskoj svemirskoj industriji i time doprinijeti znanosti u ovom fascinantnom području.
Dr. sc. Marsela Polić stipendistica programa "Za žene u znanosti"

Marsela Polić doktorica je znanosti s područja elektrotehnike i računarstva i ovogodišnja dobitnica stipendije "Za žene u znanosti". Marsela je diplomirala na FER-u s pohvalom cum laude, dobitnica je brojnih nagrada i stipendija, a danas radi kao vodeća istraživačica na FER-u.

I STUDENTI I NASTAVA

Veliki interes posjetitelja i srednjoškolaca

FER-ov bogati izložbeni štand privukao je brojne posjetitelje i srednjoškolce, a najviše interesa izazvao je model automatizirane autopraonice te autonomni mobilni robot koji služi za prskanje i skidanje mladica vinove loze. Na konferencijskom dijelu sajma prof. dr. sc. Marko Delimar predstavio je FER-ove studijske programe i razne mogućnosti koje FER pruža svojim studentima.
podkist #19: Jakov Halić: How to FER

Najpoznatiji fakultetski podcast "podkist" ima novu voditeljicu - Mateu Vasilj! U svojoj prvoj emisiji iz voditeljske fotelje, Matea je ugostila Jakova Halića, studenta 3. godine računarstva koji za sebe kaže da je osoba koja uvijek postavlja pitanja, koji tvrdi da ako si učio za ispit, da ćeš ga i proći, a kao brucošu najkorisnije bi mu bilo da mu je netko objasnio što pojam "labos" sve podrazumijeva.

I ŽIVOT @ FER

SPOCK-ovci dobitnici potpore "Pokreni nešto svoje"!

Nakon pobjede na Zagreb Connectu, tim šeste generacije FER-ovog startup inkubatora SPOCK, Digicyte, broji još jedan uspjeh pobjedom u programu “Pokreni nešto svoje”, a ovog puta im se pridružuje i tim NADES Design!
Održana dvodnevna manifestacija FER-WIN

U sklopu dvodnevne manifestacije Women in Innovation - FER-WIN organizirane su panel rasprava o iskustvima žena u inovacijama, promocija publikacije o prvim istraživačicama na FER-u te radionice programiranja za osnovnoškolce.

I POPULARIZACIJA ZNANOSTI

Festival znanosti

7. svibnja 2022.

Job Fair

11. i 12. svibnja 2022.
Mobility Fair

16. svibnja 2022.

I NADOLAZEĆI DOGAĐAJI

Website
Instagram
Facebook
LinkedIn
Ako želite promijeniti način na koji primate ove mailove možete ažurirati svoje postavke ili otkazati pretplatu.