Copy
Pogledajte novi Glasnik FER-a u nastavku elektroničke poruke. Glasnik možete pogledati u pregledniku i preuzeti ga u PDF-formatu.
Istraživači FER-a na listi svjetskih top znanstvenika

Prema nedavno objavljenoj studiji Sveučilišta Stanford koja rangira oko 160 tisuća najcitiranijih svjetskih znanstvenika u svim disciplinama, prof. dr. sc. Sven Lončarić, izv. prof. dr. sc. Dubravko Babić, izv. prof. dr. sc. Hrvoje Pandžić i prof. dr. sc. Damir Žarko nalaze se na listi najutjecajnijih znanstvenika u svijetu.

I ZNANOST, ISTRAŽIVANJE I GOSPODARSTVO

FER pruža snažan uzlet jačanju kapaciteta za istraživanje i razvoj

U okviru poziva Europskog fonda za regionalni razvoj "Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja – faza II" FER-u je dosad odobreno 32 projekta te je zaposleno gotovo 100 istraživača koji će raditi na jačanju kapaciteta za istraživanje i razvoj.
EduNet laboratorij za područje industrijske automatizacije

U sklopu programa EduNet, FER-u je donirana oprema koja se bazira na tehnologiji PLCnext, a koristit će se u nastavne i istraživačke svrhe. Riječ je o jedinstvenoj open source platformi koju je, kao novi pristup u industrijskoj automatizaciji, razvilo poduzeće Phoenix Contact.
VIDI-X: Novo hrvatsko mikroračunalo

Novo hrvatsko razvojno mikroračunalo - VIDI-X predstavljeno je učenicima i profesorima srednjih i osnovnih škola u okviru FER-ovog programa popularizacije znanosti - ŠUZA. Predavanje je održano u suradnji s časopisom VIDI.

I STUDENTI I NASTAVA

FER-ove šahovske ekipe bilježe sjajne rezultate

FER je ostvario odlične rezultate na međunarodnom šahovskom sveučilišnom kupu Kasparov Chess Foundation University Cup na kojem je sudjelovalo 125 ekipa iz preko 20 država s pet kontinenata. Prva ekipa FER-a osvojila je u ukupnom poretku 20. mjesto, u Europi su se plasirali na 6. mjesto, dok su u Hrvatskoj zauzeli sjajno 1. mjesto!
FER prvak sveučilišne esport lige

Nakon višemjesečnog odigravanja grupne faze, sredinom veljače 2021. godine održana je završnica UniSportZg esport lige. Studenti FER-a bili su vrlo uspješni i osvojili su čak pet medalja u sedam kategorija. Ovim odličnim rezultatima FER je zauzeo 1. mjesto u ukupnom poretku svih sastavnica Sveučilišta u Zagrebu.

I ŽIVOT @ FER

Poznat datum drugog Job Fair Meetupa

FER i KSET ponovno će ugostiti vrhunska tehnološka poduzeća iz različitih industrija na drugom Job Fair Meetupu, koji će se održavati od 10. do 14. svibnja 2021. godine.
podkist #5: Koronavirus i cjepiva

Prof. dr. sc. Dijana Škorić s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u posljednjem podkistu govorila je o iznenađenjima koje donosi virologija 21. stoljeća, koliko genoma ljudi dijele s virusima, kako virusi utječu na našu evoluciju, koje sve supermoći imaju šišmiši te koja je njihova uloga u pojavljivanju virusa.
ŽensCast #2: Radim po svom

Gošća drugog ŽensCasta je Tea Zavacki - poduzetnica, poslovna trenerica, inženjerka, FER-ovka, edukatorica! Tea će vam s velikim entuzijazmom dočarati na koji način inženjersko obrazovanje stečeno na FER-u može služiti u nošenju sa svakodnevnim poslovnim izazovima u online svijetu.

I NADOLAZEĆI DOGAĐAJI

MEĐUNARODNI DAN MATEMATIKE

13. i 14. ožujka 2021. godine
Website
Instagram
Facebook
LinkedIn
Ako želite promijeniti način na koji primate ove mailove možete ažurirati svoje postavke ili otkazati pretplatu.