Copy

Op de Radar - december 2020

Wat een jaar hebben we achter de rug! Voor mij persoonlijk is dit jaar heel anders gelopen dan ik verwacht had, maar dat geldt natuurlijk voor iedereen. Onzekerheid, het zorgen maken en het afscheid van dierbaren heeft 2020 voor veel mantelzorgers tot een emotioneel moeilijk jaar gemaakt.
 
Op afstand hebben we geprobeerd toch zo goed mogelijk ondersteuning te bieden. En ook de komende periode kun je een beroep op ons doen.
 
Ik hoop dat in 2021 corona snel naar de achtergrond zal verdwijnen en dat we elkaar weer een arm en een knuffel mogen geven. Ik wens iedereen fijne feestdagen en een gezond 2021.

Janine Spek,
mantelzorgcoach Wmo radar Overschie

Past je zorgverzekering bij jouw mantelzorgsituatie? 
Het is weer de tijd van het jaar om de zorgverzekering onder de loep te nemen. Naast de verplichte basisverzekering heb je voor mantelzorg ondersteuning ook een aanvullende verzekering nodig. Hoe kies je een aanvullend pakket dat bij jou mantelzorgsituatie past? Als mantelzorger kun je mogelijk gebruik maken van o.a .respijtzorg, logeervergoeding en een mantelzorgmakelaar, die het regelwerk van je over kan nemen

MantelzorgNL heeft de meest voorkomende vragen over de zorgverzekering in relatie tot mantelzorg op een rij gezet: veel gestelde vragen zorgverzekering.

Op www.zorgwijzer.nl/vergoeding/mantelzorg vind je de vergoedingen voor mantelzorgondersteuning in 2021 per zorgverzekeraar. Let wel, hier staan de voorwaarden niet bij vermeld, bijvoorbeeld of je vrij een zorgaanbieder kan kiezen, of alleen gecontracteerde zorgaanbieders.
Neem bij twijfel telefonisch contact op met je zorgverzekeraar om te beoordelen of je recht hebt op een vergoeding. Veanderen van zorgverzekeraar kan t/m 31 december.
Empowerment & Bewegen (online)

SOL Samen Ondernemend Leren biedt een online cursus waarin je leert  je hoe jij goed voor jezelf kunt zorgen! En dat is juist  als je voor iemand anders zorgt zo belangrijk. Wekelijks is er 12 weken lang een groepsbijeenkomst op zoom. Ervaring is niet nodig, het wordt je namelijk allemaal uitgelegd! Je hebt elke week contact met de coach en zit samen in een groepsapp waar ook nog eens handige tips gedeeld worden
In de cursus leer je over positiviteit, omdenken, het aanbod in jouw wijk, bewegen, gezond eten, sociale contacten, structuur en nog veel meer.
Startdatum: 08.01.2021 10:30
Einddatum: 26.02.2021 11:15
 Kosten deelname: Gratis

https://www.zorgzaam010.nl/cursusaanbod/2830
 
Mantelzorger deel je zorg

Tijdens de Dag van de Mantelzorg op 10 november heeft Wmo radar tasjes uitgedeeld met deze boodschap. De zorg voor een naaste kan grote uitdagingen met zich mee brengen, het delen van je zorg met vrienden, familie en ook met ons kan je helpen de juiste hulp en ondersteuning te vinden. Aarzel niet als je vragen hebt en neem contact op met Mantelfoon ( gratis telnr: 0800-7773333) of met mantelzorgcoach in Overschie, Janine Spek (06-12854870). 

Om mantelzorgers te ontlasten kan met korting gebruik gemaakt worden van de hulp van Doordewijks. Wilt u met een paar achterstallige klussen aan de slag  of het  nieuwe jaar opgeruimd beginnen. Bel DoorDeWijks met uw vraag en er wordt iemand voor u gezocht die u daarbij goed kan helpen. Meer informatie vindt u op www. doordewijks.nl, Telefoonnummer 06-10867225,email: info@doordewijks.nl

 

Janine Spek

Mantelzorgcoach  
Werkdagen di/wo/vr

Hogeschiehof 39

010 - 4150515 
06 - 12858470
jspek@wmoradar.nl

Heeft u nog vragen, aanvullingen of suggesties laat het mij weten.
Copyright © 2018 wmo radar, All rights reserved.

Als je deze e-mails van wmo radar niet langer wilt ontvangen, kun je je voorkeuren bewerken of uitschrijven.
 
Facebook
Website
Copyright © 2018 wmo radar, All rights reserved.

Als je deze e-mails van wmo radar niet langer wilt ontvangen, kun je je voorkeuren bewerken of uitschrijven.
 


This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
wmo radar · Post West · Tidemanstraat 80 · Rotterdam, ZH 3022 SM · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp