Copy

Bidraget

Bästa biodlarvänner!

Det verkar som om övervintringen gått bra i vinter, men faran är inte över än. Det kylslagna vädret kan bli ett problem i form av foderbrist. De flesta samhällen har med säkerhet yngel och därmed stor foderförbrukning, så försäkra dig om att samhällena har åtminstone ett par kg foder kvar. Om inte, så ge dem ett påse Apifonda eller flytta foderramar från samhällen som har överskott. Risken för utsot är också som störst vid den här tiden och i detta väder.

Kursverksamheten fortsätter men inte riktigt som vanligt. Nybörjarkurserna är i slutfasen. Sommarkurserna startar om två veckor, med bara 7 deltagare per kurs. Det betyder att vi har väntelista till kursen ”Min andra sommar som biodlare” om inte begränsningen med 8 deltagare ändras.

 

Jan Rosenfeld
Ordförande

Låna ångvaxsmältaren

Har du ramar som behöver smältas ur, och vill inte vänta till föreningens vaxsmältning i höst?
Utanför slungningssäsongen kan du använda ångvaxsmältaren i slungrummet.
Läs mer

Tomter söker bikupor

Privatpersoner, företag och fastighetsägare hör ibland av sig till föreningen och undrar om någon biodlare vill ställa upp bikupor. Vi har samlat alla erbjudanden på hemsidan.
Läs mer

Medlemsinformation kontra Bidraget

Vem som helst kan prenumerera på Bidraget. Det finns ingen koppling till medlemskap i SBR/Uppsala biodlareförening.
Rena medlemsutskick skickas via medlemsregistret. Det är därför extra viktigt att du som är medlem lämnar din mejladress till medlemsregistret.
Läs mer

Kvalitetssäkra din honung

Visst vill du kunna vara stolt över din honung och ha nöjda kunder? Ett sätt att säkra din honungs kvalitet är att lämna in en burk till föreningens honungsbedömning.
 
Var noga med hur du hanterar ramar, honung, förpackningsmaterial och redskap. Använd gärna den enkla checklistan på hemsidan.
Checklista för honungskvalitet

Inget öppet hus i år

Öppet hus är tyvärr inställt tills vidare.

På Öppet hus tar vi hand om föreningens samhällen. I vanliga fall är alla välkomna att delta, fråga och diskutera bin och biodling.

Arbetsdag för toalett i föreningslokalen

Den 12 juni, med 19 juni som reservdag, planerar vi arbetsdagar på Jälla för att reparera taket och installera en förbränningstoalett.

Köp, sälj och skänk bigrejer

Som medlem kan du annonsera kostnadsfritt på hemsidan. Just nu finns annonser om bland annat bisamhällen, utrustning, vax, drottningar och kupor.
Till annonserna

Slungbokning öppnar snart

Medlemmar har möjlighet att hyra slungor och boka slungrummet. Slungbokningen öppnar den 24 maj.
I år har vi ett nytt bokningssystem. Betalning sker likt tidigare med Swish eller plusgiro. All info finns på knappen nedan.
Läs mer

Övervintringsenkäten

Årets enkät om övervintringen skickas ut från Jordbruksverket i maj. Vi lägger också upp länken på uppsalabiodlare.se.
 
Genom att svara på enkäten bidrar du till forskningen om hur vinterförluster kan undvikas.
Hemsida
Mejla oss
  • Våra sponsorerUppdatera dina inställningar eller sluta prenumerera.

Email Marketing Powered by Mailchimp