Copy
Bekijk deze e-mail in uw browser.
26 april 2019
Beste mensen,

Ineens kwam vorige week donderdagavond nieuws uit de hoge hoed van de Minister. Volgens haar zijn de laagvliegroutes niet lang meer nodig. Want vanaf 2022 zouden de vliegtuigen van Lelystad, tussen die van Schiphol, door kunnen klimmen naar hoger gelegen luchtruim.

Wat de luchtverkeersleiding de afgelopen 10 jaar voor absoluut onmogelijk heeft gehouden, is met 1 persbericht opgelost. Natuurlijk wilde iedereen weten: 'Hoe dan en hoe hoog dan?' Maar voor vragen zoals deze was het ministerie niet meer bereikbaar. Want missie voltooid: we laten de mensen geloven dat de laagvliegroutes van de baan zijn. Niets is minder waar en garanties zijn er niet.

Als de Tweede Kamerleden hierin meegaan, gaan ze weer akkoord met een plan waarvan de uitkomsten nog onzeker zijn. Net als toen ze 'Ja' zeiden tegen de uitbreiding zonder te weten van de laagvliegroutes.

Dat moeten we voorkomen. Daarom blijven wij keihard strijden voor uitstel van Lelystad Airport. Wat kunt u verwachten? Dat leest u in deze nieuwsbrief.
U kunt nog een zienswijze indienen
De Minister heeft op 25 maart voor de 4e keer een plan (de verkeersverdelingsregeling oftewel VVR) bij de Europese Commissie ingediend en gevraagd om akkoord. Daarin zou moeten staan hoe vakantievluchten vanaf Schiphol naar Lelystad worden verplaatst. Maar dat staat er niet. Iedere luchtvaartmaatschappij kan zich nu aanmelden om vanaf Lelystad te vliegen. U kunt nog tot 29 april hier uw zienswijze indienen. Wij hebben dat ook gedaan.

De reden dat Lelystad er moet komen is om plekken op Schiphol vrij te krijgen. Schiphol kan die plekken dan gebruiken voor grotere en zwaardere vliegtuigen voor intercontinentaal verkeer. In de nieuwste regeling laat de Minister dat los. Bijna de helft van de vluchten zal zeker niet afkomstig zijn van Schiphol. Van de andere helft is dat nog onzeker. Hier heeft de Nederlandse economie dus niks aan.

In de nieuwste regeling staat geen verplichting om te verhuizen naar Lelystad. Daarom zullen er geen plekken op Schiphol vrijkomen. Deze VVR betekent dus puur groei van de luchtvaart en is in strijd met de voorwaarde van de Tweede Kamer.
Route verschuiving Noord-Veluwe
In Wezep heeft het ministerie een presentatie gegeven over een mogelijke verschuiving van de route. Wij waren erbij. De route zou iets verplaatst kunnen worden naar het noorden waardoor minder mensen in Wezep maar meer in Kampen en Hattem overlast krijgen van Lelystad Airport.

Stichting Red de Veluwe blijft van mening dat zulke verplaatsingen zinloos zijn. De overlast wordt op die manier verplaatst en iedere gehinderde is er één teveel. Tot onze verbazing werd de pers door het ministerie bij de bijeenkomst geweerd.
Hoe verder?
Hobbels
Hoewel de Minister doordendert (in mei wil ze een besluit nemen) is de uitbreiding niet rond. Europa moet nog akkoord gaan. In de Tweede Kamer hebben CDA, ChristenUnie en D66 gezegd dat ze niet willen dat Lelystad autonoom groeit. Als deze partijen hun rug recht houden, gaat het plan niet door.
Graag contact!
De besluitvorming van Lelystad zit nog steeds in het politieke traject.

Mocht de Minister de plannen die hobbels nemen? Dan rest alleen nog de gang naar de civiele rechter. Dat kost veel geld. Goede ideeën om donaties in te zamelen zijn welkom. Wij kunnen alle hulp gebruiken!
Krijgt u nooit genoeg van nieuws?
Weet dan dat u op onze website bijna dagelijks nieuw nieuws kunt lezen en dat we actief zijn op facebook en twitter.
Wat hebben we nog meer te melden?
  • We hebben persoonlijk contact met Kamerleden om ze de gevolgen van de uitbreiding van Lelystad Airport te laten zien.
  • Op Goede Vrijdag besteedde het RTL Nieuws aandacht aan de plannen van de Minister en vroeg ons om een reactie.
  • Ook de Telegraaf belde met de vraag wat we van de 'oplossing van de Minister' vinden.
  • 2 Leden van de actiegroep BTV Rotterdam hebben een presentatie gegeven aan de samenwerkende actiegroepen tegen laagvliegen (SATL) over haar strijd tegen list en bedrog. Conclusie: alle afspraken zijn geschonden. We zijn nog lang niet uitgeactievoerd!
Kort verslag actie Stem Stil!
Onze campagne Stem Stil was een succes. In de dagen voor de Provinciale Statenverkiezingen hebben bijna 1 miljoen Nederlanders er iets van op internet gezien. De radiospot is door honderdduizenden gehoord. Onder de laagvliegroutes zien we een stijging van het aantal stemmen op partijen tegen de laagvliegroutes en dat steunt ons in de strijd daartegen.

Ontzettend bedankt voor uw steun, uw stem of uw donatie.


ps Doneren kan nog steeds op onze website. We besteden iedere cent aan het voorkomen van de laagvliegroutes. We hebben een ANBI-status.

 
Houd anderen ook op de hoogte... Stuur deze nieuwsbrief door
U ontvangt deze e-mail omdat u zich hiervoor heeft ingeschreven via onze website.

U kunt zich uitschrijven van deze nieuwsbrief.

Email Marketing Powered by Mailchimp