Copy
Bekijk deze e-mail in uw browser.
11 oktober 2021
Belangrijk nieuws over de natuurvergunning voor Lelystad Airport! De Tweede Kamer heeft een dikke week geleden een voorstel aangenomen die het kabinet oproept om nu geen natuurvergunning af te geven voor de opening van Lelystad Airport. Een sterk signaal van de Kamer dat de Minister niet kan negeren. "Natúúrlijk krijgt Lelystad Airport geen natuurvergunning op basis van onjuiste cijfers en als er twijfel is of er 'te goeder trouw' is gehandeld."
Hoe zit dat?
Fundraising afgerond
Heeft u hem ook gekregen? Onze brief waarin we vroegen om hulp? Ruim 140.000 exemplaren hebben we de afgelopen maanden bezorgd over de hele Veluwe. Lopend of met de fiets, door weer en wind. De campagne is zeer geslaagd. Uw reacties hartverwarmend.
Het streefbedrag is gehaald!
 
Stikstofkapers voor de Gelderse kust
Stikstof is roofgoed. Dat weten ze bij de provincie Gelderland maar al te goed. Maar wat ze niet wisten is dat Haagse ambtenaren al boerderijen aan het opkopen zijn in Gelderland voor de uitbreiding van ..
Stikstofkapers op de Gelderse kust 
Doe de enquête en help ons
Heb je 2 minuten en wil je ons helpen?
Vul dan (anoniem) deze korte vragenlijst in.
Start de vragen
Wat hebben we nog meer te melden?
  • Transavia wil uitbreiden op luchthaven Brussel, lezen we in de kranten. Gokt de luchtvaartmaatschappij erop dat Lelystad Airport weleens niet door kan gaan?
  • Petje af voor Commissaris van de Koning van Gelderland: John Berends. Hij stuurde een brief op poten naar de Minister van I&W en eist geen vluchten in de vroege ochtend, late avond en het begin en einde van de nacht en meer.
  • Extinction Rebellion bezet deze hele week wegen in Den Haag om aandacht te vragen voor snellere maatregelen tegen klimaatverandering. Die oproep is ook gericht aan het Ministerie van I&W en de Tweede Kamer. Laaghangend fruit: geen uitbreiding van Lelystad Airport en Schiphol.
  • Trouw schrijft dat de Raad van Europa kritiek heeft op de Nederlandse politieke cultuur. Vooral "het achterhouden van informatie en het frustreren van Kamerleden" moet 
Stichting Red de Veluwe is 1 van de 21 deelnemers van de Samenwerkende Actiegroepen Tegen Laagvliegen (SATL). 
U ontvangt deze e-mail omdat u zich hiervoor heeft ingeschreven via onze website. U kunt zich uitschrijven van deze nieuwsbrief