Copy
Bekijk deze e-mail in uw browser.
4 december 2019
Opnieuw zijn grote fouten ontdekt in het milieueffectrapport van Lelystad Airport. In de berekening van stikstofuitstoot zijn verkeerde invoercijfers gebruikt waardoor het op papier lijkt alsof de luchthaven nét geen natuurvergunning nodig heeft. Uit nieuwe berekeningen van Ir. Leon Adegeest blijkt echter dat de uitstoot 35x hoger is. En dat de vliegtuigen op Lelystad Airport zoveel stikstof uitstoten dat het vliegveld nooit een vergunning zal krijgen.

Adegeest ontdekte eerder grote fouten in het MER. Door zijn onderzoek moest dat toen opnieuw. Het wordt tijd dat de minister onder ogen ziet: keer op keer ontdekken burgers dat er fouten staan in de officiële rapporten en - heel opvallend-  telkens in het voordeel van de luchtvaart. Net zo min als Adegeest hebben wij nog vertrouwen in het ministerie.
Spoedwet stikstof slecht nieuws voor de Veluwe
De spoedwet voor stikstof is bedoeld om zo snel mogelijk door te kunnen met grote infrastructurele projecten. We hebben ontdekt dat de spoedwet ook een achterdeurtje bevat om Lelystad Airport uit te breiden zonder natuurvergunning.

In de spoedwet staat namelijk dat projecten die aan bepaalde voorwaarden voldoen weer op gang mogen komen na speciale toestemming van de minister. Lelystad Airport voldoet aan die voorwaarden. Dagblad De Stentor schreef er een artikel over: ‘Lelystad Airport erdoorheen gedrukt met Spoedwet Stikstof’. Kamerleden, let alsjeblieft op!
Kom je ook naar protestival op Schiphol?
Je bent van harte welkom op Schiphol op zaterdag 14 en zondag 15 december op Schiphol. Vanaf 13 uur organiseert Greenpeace een groots protestfestival op de luchthaven. Een van de eisen van de actievoerders is: stop de uitbreiding van Lelystad Airport. Want om de CO2 uitstoot in Nederland te verminderen en daarmee klimaatverandering tegen te gaan, moet Schiphol niet groeien, eerder krimpen en is Lelystad Airport overbodig.

Vele actieve tegenstanders van Lelystad Airport en actiegroepen zullen aanwezig zijn. Komen jullie ook? Al is het maar even. Alle informatie vind je hier 
Wil je ons steunen? Op de website kun je via iDEAL een bedrag naar keuze overmaken.100% tegen laagvliegroutes boven onze mooie Veluwe.
Stand van zaken
De minister zegt dat als het aan haar ligt Lelystad Airport uitbreidt in 2020. Maar voordat het zover is moet ze 2 schier onoverkomelijke opgaven overwinnen:

De Tweede Kamer moet nog instemmen met het plan van de minister dat zelfstandige groei op Lelystad inhoudt. Een meerderheid van de Kamer is daar altijd tegen geweest.
.
De luchthaven moet nog een natuurvergunning aanvragen én krijgen.

Kortom: het project ligt stil. En wat ons betreft gaat de uitbreiding van Lelystad Airport niet door.
Onze premier (VVD): ik vlieg want treinen rijden op steenkool
Een journalist vroeg Premier Rutte of hij met de trein naar de klimaattop in Madrid reist.

"Nee, met het vliegtuig want treinen rijden op steenkool en je moet wat."
Fragment terugkijken

Wat kunt u doen?

Actievoeren heeft zin! U hoeft geen stikstofberekeningen te maken of juridische stukken te lezen. Laat u gewoon horen! Schrjif een e-mail aan Kamerleden, bel de gemeenteraadsleden, plak posters, vertel anderen over de acties, kom naar protestival, doneer als u iets kunt missen.
 
Onveilige situaties op Lelystad Airport
Piloten die op Lelystad Airport vliegen, vinden het gevaarlijk op Lelystad Airport. Sinds de luchtverkeersleiders het daar overgenomen hebben, is het is al tientallen keren bijna misgegaan. De grootste vliegschool houdt zelfs voorlopig alle vluchten aan de grond. Lees meer in het artikel op De Stentor: ‘Vliegen is hier gevaarlijk

Burgerparticipatie is een wassen neus

Keer op keer hebben we meegewerkt maar het heeft allemaal geen zin gehad. Burgerparticipatie betekent voor het Ministerie van Infrastructuur en Milieu: een avondje organiseren met koffie en een plakje cake en gewoon doorgaan met de plannen: groei van de luchtvaart. Actiegroepen lopen weg uit overleg met ministerie.
Krijgt u nooit genoeg van nieuws?
Weet dan dat u op onze website bijna dagelijks nieuw nieuws kunt lezen en dat we actief zijn op facebook en twitter.
Wat hebben we nog meer te melden?
  • Cabaretier Dolf Jansen interviewde 2 'luchtverkeersleiders' van Lelystad Airport bij radio2. Even lachen :)  
  • Bekroond journalistiek onderzoeksplatform Follow the Money gaat de geldstromen van Lelystad Airport onderzoeken. Want wie zit er eigenlijk achter die lobby? Wordt vervolgd...
Houd anderen ook op de hoogte... Stuur deze nieuwsbrief door
U ontvangt deze e-mail omdat u zich hiervoor heeft ingeschreven via onze website.

U kunt zich uitschrijven van deze nieuwsbrief.

Email Marketing Powered by Mailchimp