Copy
Bekijk deze e-mail in uw browser.
24 september 2019
Hoe Minister Van Nieuwenhuizen ook haar best doet, Lelystad Airport gaat voorlopig niet open. Ze kan bijvoorbeeld een voltallig brandweerkorps installeren maar er is simpelweg geen oplossing voor de ontbrekende vergunning voor de uitstoot van stikstof. En ook een list lijkt ver weg.

Europa heeft wel groen licht gegeven voor Lelystad Airport. In de Tweede Kamer staan de lichten gewoon op rood. En laten we hopen dat dat zo blijft en we niet bedonderd worden. De VVD wil gewoon zo snel mogelijk open, ten koste van mensen en milieu. D66 en ChristenUnie twijfelen. Het CDA heeft een sleutelrol. Gaan ze toch 'om' of houden ze zich aan hun belofte: nooit zelfstandige groei op Lelystad Airport? Daar draait het om.
Stikstofuitstoot blokkeert opening Lelystad Airport
Lelystad Airport heeft geen vergunning voor de uitstoot van stikstof en die krijgen ze voorlopig ook niet. De uitbreiding van het vliegveld ligt stil ook al doet de Minister alsof alles doorgaat: ze installeert er luchtverkeersleiders en opent de laagvliegroutes per 7 november terwijl er niet gevlogen wordt.

Komende woensdag 25 september zal de Commissie Remkes (VVD) een advies uitbrengen over het stikstofprobleem. Wordt de luchtvaart weer de hand boven het hoofd gehouden of wordt er eindelijk ingezien dat Lelystad Airport en een verdere groei van de luchtvaart mission impossible is?
100.000 Vluchten illegaal op Schiphol
Schiphol kan niet verder groeien (ook niet op Lelystad) maar moet zelfs krimpen met 20%. Dat zegt milieu-activist Johan Vollebroek, de man die er ook voor zorgde dat Nederland pas op de plaats moet maken met stikstofuitstoot.

Vollebroek heeft een 'handhavingsverzoek' gestuurd naar Minister Van Nieuwenhuizen met het verzoek zich aan de wet te houden. Volgens Vollebroek heeft hij een ijzersterke zaak.

Dat denken wij ook. Hij heeft al veel procedures gewonnen. Goed nieuws dus voor iedereen die tegen de laagvliegroutes is en ook voor de inwoners rondom Schiphol. 
De stikstofuitstoot in Nederland is niet een beetje, maar véél te hoog.
Nederland ligt onder de grote rode vlek.
Lelystad Airport = 1 miljard kilo extra CO
Als Lelystad Airport ooit opengaat, zullen de vluchten 1 miljard kilo CO₂ per jaar uitstoten (Bij 45.000 vluchten).

1 Miljard! En dat is alleen nog maar gerekend tot aan 900 meter hoogte want de uitstoot daarboven rekenen ze niet mee. Lelystad Airport zou leiden tot een toename van 8% van de CO₂ uitstoot in Nederland.

Minister Van Nieuwenhuizen is op dit moment in New York voor de klimaattop waar ze zegt dat ze wil  ".... gaan werken aan praktische oplossingen voor het versterken van kwetsbare regio’s." Hallo! Hier de Veluwe! Een praktische oplossing is Lelystad Airport niet openen! Want voorkomen is beter dan genezen.
Vliegveld openen is doel op zich geworden
Lelystad Airport zou vluchten moeten overnemen van Schiphol om daar verder te kunnen groeien. Dat zou in het belang van de Nederlandse economie zijn.

Maar omdat de Minister het plan voor Lelystad niet door Europa kon krijgen, staat ze nu ook toe dat ongeveer de helft van de vluchten niet van Schiphol afkomstig is. Met als gevolg: nog meer goedkope prijsvechters.

We horen graag van het CDA, D66 en CU of dit nog geldt: Bij zelfstandige groei op Lelystad Airport gaan ze niet akkoord met opening van Lelystad Airport. Bent u lid van een partij of kent u die? Laat u horen!
Tweede Kamerleden willen alleen dat er vluchten van Schiphol overgenomen worden. Anders hoeft Lelystad Airport er niet te komen.
Kijk de Video op YouTube (53 sec.)
Politiek op Noord-Veluwe eensgezind
Vier dorpen op de Noord-Veluwe hebben de samenwerking met het Ministerie opgezegd. Reden: ze moesten kiezen uit een paar 'routevarianten' waarbij een verbetering voor de één, een verslechtering voor de ander zou betekenen.

Om de overlast bij Wezep minimaal te verminderen zou de route iets meer over het mooie Hattem gaan. Het standpunt van de Noord-Veluwse politiek is: "Niet naar links, niet naar rechts maar hóger". Daar staan wij volledig achter.

Veluws plan leidt tot hilariteit
Andere Veluwse dorpen lijken echter in de ban te zijn van de gouden bergen die Lelystad Airport belooft te brengen. De gemeenten Harderwijk, Ermelo, Nunspeet en Putten hebben samen een projectvoorstel gemaakt waarin wordt uitgegaan van grote stromen toeristen.

In het plan staat dat Harderwijk en omgeving op de kaart moeten worden gezet in bijvoorbeeld de Costa Brava, Ibiza en Hurghada. Wegen moeten verbreed worden en er valt zelfs te denken aan een kabelbaan tussen Nunspeet en de luchthaven in Lelystad. Binnenkort gaan ambtenaren van de dorpjes zelfs op een 2-daagse cursus luchthaveneconomie.

“Lelystad Airport heeft economisch geen toegevoegde waarde meer”

Stichting Red de Veluwe heeft een artikel geschreven voor het Algemeen Dagblad. Het is geplaatst op zaterdag 1 juni. Wilt u het lezen? Lees het artikel gratis hier.

Zienswijzen voor spek en bonen

Ontzettend bedankt dat u massaal een zienswijze hebt ingediend tegen de laagvliegroutes via onze websites. Helaas doet het Ministerie helemaal niets met uw inbreng. Alleen 3 hele kleine punten worden aangepast. 'Schoffering van burger'.
Krijgt u nooit genoeg van nieuws?
Weet dan dat u op onze website bijna dagelijks nieuw nieuws kunt lezen en dat we actief zijn op facebook en twitter.
Wat hebben we nog meer te melden?
  • Enkele weken geleden stonden we de pers te woord voor een reactie op het akkoord van de Europese Commissie op de verkeersverdelingsregel. Meer daarover op NOS radio 1, RTL Nieuws, Omroep Gelderland, De Stentor en De Telegraaf.
  • Het Ministerie heeft bekend gemaakt dat de laagvliegroutes vanaf 7 november operationeel zijn. GroenLinks, PvdD en de SP hebben daar kamervragen over gesteld.
Houd anderen ook op de hoogte... Stuur deze nieuwsbrief door
U ontvangt deze e-mail omdat u zich hiervoor heeft ingeschreven via onze website.

U kunt zich uitschrijven van deze nieuwsbrief.

Email Marketing Powered by Mailchimp