Copy
Bekijk deze e-mail in uw browser.
Extra editie - 17 december 2018
Extra editie - Belangrijk debat morgen in Den Haag
Beste mensen,

Minister van Nieuwenhuizen heeft een draai gemaakt van 180 graden. Lelystad was bedoeld om vakantievluchten van Schiphol over te nemen. In het nieuwste plan van de minister staat dat er plaats is voor alle goedkope prijsvechters en zelfs zware vrachtvliegtuigen. Dat staat in het luchthavenbesluit dat ze afgelopen vrijdag bekend heeft gemaakt. Lelystad moet blijkbaar koste wat het kost open en is een doel op zich geworden.

De Minister breekt hiermee haar belofte: "geen nacht, geen vracht". En ze creëert een splijtzwam in het kabinet. Want D66 en Christenunie zijn vanaf het begin af aan glashelder: geen zelfstandige groei op Lelystad. De Stentor kopt vandaag 'Lelystad ligt in coma'. Zo zou je dat kunnen zien. Maar als de Tweede Kamer de minister toch door laat gaan.....dan worden we wederom geschiphold in Nederland.
KOM IN ACTIE!
Eerst wilde de minister iets wat juridisch niet kon: luchtvaartmaatschappijen dwingen om naar Lelystad te verhuizen. Nu wil de minister iets wat de Tweede Kamer niet wil: wéér een nieuwe luchthaven voor goedkope prijsvechters en zelfs vrachtverkeer! De basis onder het vliegveld is verdwenen. Lelystad Airport openen is een doel op zich geworden.

We kunnen dit niet over ons heen laten komen! Kom in actie, het heeft echt zin!
WAT KUNT U DOEN?
Ga morgen mee naar Den Haag 
Vanaf 16.15 uur debatteert de Tweede Kamer over Lelystad Airport. Wij zullen daarbij zijn. U ook? We laten de minister zien dat ze niet over ons heen kan walsen. We steunen de kamerleden die voor ons strijden. Er gaan mensen uit alle actiegroepen uit het oosten: uit Apeldoorn, Hattem, Epe, Zwolle, Wageningen. Kom ook

Tweede Kamerleden mailen

Houden Christenunie en D66 hun poot stijf? En het CDA dan? U kunt het de Tweede Kamerleden zelf vragen! 

Dit zijn de e-mailadressen:
Eppo Bruins, ChristenUnie 
Jan Paternotte, D66 
Moustafa Amahouch, CDA
Wat staat er in het nieuwe luchthavenbesluit? 
Vorige week heeft de minister besloten om het luchthavenbesluit op 11 januari bekend te maken. Ze wil Lelystad openen zonder verkeersverdelingsregel (VVR). Wat betekent dat voor u? Een korte uitleg in 5 stappen
Hebt u al gestemd op de poll van de Gelderlander? Doen!
Stemmen kan hier 
Krijgt u nooit genoeg van nieuws?
Weet dan dat u op onze website bijna dagelijks nieuw nieuws kunt lezen en dat we actief zijn op facebook en twitter.
Wat hebben we nog meer te melden?
  • We hebben samen met Gelders Statenlid Astrid Vollebregt een dode Veluwse eik bezorgd bij de Tweede Kamer. De dode eik staat symbool voor het feit dat laag overvliegende vliegtuigen desastreuze gevolgen hebben voor de natuur.
  • We hebben in Wageningen en Laag Soeren presentaties gehouden over de gevolgen van de aansluitroutes van lelystad Airport. Hebt u dat gemist en wilt ook meer informatie in uw gemeente? Neem dan contact op met ons.
  • We hebben geflyerd bij het christenuniecongres in Zwolle en bij het VVD congres in Den Bosch. Geen laagvliegroutes boven Gelderland, ook niet tijdelijk!
  • We hebben de minister een brief gestuurd
Wat doen we voor u?
We willen graag de inwoners van de dorpen die zwaar getroffen worden goed informeren. Het gaat om mensen die wonen op de Veluwe, in de IJsselvallei en de Stedendriehoek.
Houd anderen ook op de hoogte... Stuur deze nieuwsbrief door
U ontvangt deze e-mail omdat u zich hiervoor heeft ingeschreven via onze website.

U kunt zich uitschrijven van deze nieuwsbrief.

Email Marketing Powered by Mailchimp