Copy
Bekijk deze e-mail in uw browser.
17 december 2022
Beste mensen,

Het Ministerie van I&W wilde 5 jaar geleden Lelystad Airport openen. De kans dat dat nog gebeurt, is kleiner dan ooit. Maar ambtenaren van het ministerie blijven echter werken aan de opening en politici steken hun kop in het zand. Daarom gaan we er weer vol tegenaan in 2023! Onder meer met de juridische procedure. Dank voor uw steun. Dat geeft ons de moed om door te gaan.

Lees het hele artikel:
 
Een terug- en vooruitblik
Een week vol stikstof:
Schiphol koopt Veluwse boerderijen
De luchthaven wil vrijgekomen stikstofruimte gebruiken om Lelystad Airport te openen, meldt Eenvandaag op 5 december: Schipholcowboys op rooftocht
Tweede Kamer: kabinet, stop de stikstofjacht
Op 7 december wil de Tweede Kamer dat het kabinet voorkomt dat Schiphol stikstofruimte voor de neus van de overheid wegkaapt. Tweede Kamer eist stop op stikstofjacht.
Noord-Veluwe eist stikstofruimte terug
9 december: 6 Noord-Veluwse gemeenten vinden het asociaal dat Schiphol Veluwse boerderijen koopt om de stikstofruimte te gebruiken om Lelystad Airport te kunnen openen. Ze eisen die stikstofruimte terug.
Column Red de Veluwe in de Volkskrant
De actie van Schiphol om boerenbedrijven op te kopen en zo in bezit te komen van stikstofrechten, is politiek onbesuisd. Ook is het juridisch waarschijnlijk onhaalbaar en dus gedoemd te mislukken, stelt Robert Tieskens, voorzitter van Red de Veluwe in de Volkskrant: 
Stikstofrechten door Schiphol is politiek riskant en kortzichtig (16 december).
Wat vindt u van het opkopen van boerderijen? De Stentor vroeg dat aan haar lezers
Luchtruimherindeling
Passagiersvliegtuigen die overal in Gelderland mogen laagvliegen. Stiltegebieden waar tóch overheen gevlogen gaat worden. Een vierde aanvliegroute over de Zuid-Veluwe richting Schiphol. Lees meer over de vernieuwing van de vliegroutes.
Red de Veluwe bij bijeenkomst Apeldoorn 
Een paar weken geleden kwamen ambtenaren van het Ministerie van I&W in Apeldoorn uitleg geven over de toekomstige vliegroutes boven Gelderland. Wij waren erbij. Verslag en filmpje!
Fun: Doe de kruiswoordpuzzel 2022
Test je kennis over Lelystad Airport en de laagvliegroutes!


Wat hebben we nog meer te melden?

Stichting Red de Veluwe is 1 van de 24 deelnemers van de
Samenwerkende Actiegroepen Tegen Laagvliegen (SATL). 
U ontvangt deze e-mail omdat u zich hiervoor heeft ingeschreven via onze website. U kunt zich uitschrijven van deze nieuwsbrief