Copy
Inkább a böngészőmben olvasom el!

Macademia Blog

Bejegyzések mailben. Apple, Macintosh, iPad és iOS - róluk szól ez a blog. Nevét a 15 éven át megjelent  Almalap  magazintól kapta. Bejegyez Ferenczy Gábor,Macademia oktatója.
Szomorúan vettem észre, hogy a hírlevélre válaszolt üzenetek valahol eltűnnek a neten. Tesztelem, hogy hol a hiba. Ha írnál, kérlek, erre a mail címre írj: gaborferenczy@me.com

"Turn on, tune in, drop out"*

Életkori sajátosság miatt ez a cím, és nem valami mai szleng. Amúgy sem arról lesz szó, hogy "Tényleg be lehet tépni az erekbe fecskendezett majonézes mogyoróvajtól?", hanem arról, hogy lehet agyzsibbasztó vagy képzeletébresztő animációt megjeleníteni a Macen, zenére.


Elindítom az iTunest Zene alkalmazást, majd az Ablak > Vízualizáló (anyám!) parancsra a Mac szemeimet rabul ejti. Jelzem, kivetítve még ütősebb. A Vízualizáló régebbi verziója a Klasszikus, az új jelzőtlen, a kettő közt az Ablak menü parancsával válthatunk. Ha az új verziót használjuk, akkor a shift+kérdőjel apró menüt ad. Bevallom, nekem az ott található parancsok épp úgy nem működnek az egyetlen zeneszám címének rejtése/mutatásán kívül, ahogy az Ablak menüben a Vízualizáció opciója elérhetetlen. De ez sem akadályoz, vonz a kijelzőn látható...A videó azért készült, mert én is lusta lennék kipróbálni a leírtakat. Ezt látnád, ha.


* forrás
Böngészőben olvasom el!

Korábbi írásaink

Vegyi gyümi, majdnem tisztán almából
Doksi szkennelés iPhone-nak
6 jóslat az Apple kapcsán
Amber, a reptéri angyal
Fényképből mozgókép iMovie-val, avagy ki az a Ken Burns?
Megosztom
Tweetelem
Elküldöm
Megosztom

Csoportos képzéseink:

Mac OS :: iMovie :: Pages :: Numbers :: Keynote :: Adobe

Copyright © 2020 Macademia, Minden jog fenntartva.


Adataid módosításához kattints ide! :: Leiratkozáshoz kattints ide!

Email Marketing Powered by Mailchimp