Copy
Inkább a böngészőmben olvasom el!

Macademia Blog

Bejegyzések mailben. Apple, Macintosh, iPad és iOS - róluk szól ez a blog. Nevét a 15 éven át megjelent  Almalap  magazintól kapta. Bejegyez Ferenczy Gábor,Macademia oktatója.
Szomorúan vettem észre, hogy a hírlevélre válaszolt üzenetek valahol eltűnnek a neten. Tesztelem, hogy hol a hiba. Ha írnál, kérlek, erre a mail címre írj: gaborferenczy@me.com

Kezdő iPadesnek kezdő beállítás

Bár az Apple mindent megtett azért, hogy elhitesse, eszközei használatához nincs szükség semmi képzésre, tanulásra. "Azok öntanítók" – teszik hozzá, rácáfolva magukra. A kezdő iPadesek számára mutatjuk most meg, hogy lehet az iPad kezdő beállításait módosítani.


Az iPad képes a futtatható alkalmazásokat nagyobb (A) és kisebb méretben (B) mutatni a nyitó képén. A kisebb méret esetén egyes alkalmazások szűkített információt is láthatjuk a kijelző bal oldalán.

A kettő közt váltani a Beállítások (fogaskerék ikon) kiválasztása után lehet.


A több infót mutató nyitóképernyőn látható infók a kevesebbet mutatón úgy érhetők el, hogy egy ujj érintéssel lefele "legyintük" a kijelző tetejéről indulva (a kijelzőn kívülről) egy pár centit a kijelző területén, amíg nem "húzzuk" az infó-csíkot. Az infócsíkon levő elemeket widgeteknek hívjuk.
Mi dönthetünk arról, hogy milyen widgetek legyenek láthatók. Ha a widget infócsík aljára érünk, ott egy apró fogaskerék ikont találunk, erre bökjünk rá!
A felső rész widgetei láthatók. Ha el akarom távolítani valamelyiket, akkor a piros ikonra kattintok a neve előtt, majd megerősítem a törlési döntésem.
A nem használt, nem látható, de elérhető widgetek alul sorakoznak. A zöld plusz ikonra kattintva állíthatjuk szolgálatunkba a kiválasztott widgetet.
Azt, hogy a widgetek milyen sorrendben láthatók, szintén állíthatjuk. A widgetek jobb felén látható három rövid szürke vonalat megragadva módosíthatjuk a sorrendet.
Böngészőben olvasom el!

Korábbi írásaink

Apple Store
Ha időben fekszem, időben kelek, egy házat nyerek!
Kiadványszerkesztők összevetése
Külföldön olcsóbb a Mac? (2020/01)
Képekből mozi Macen és percek alatt
Megosztom
Tweetelem
Elküldöm
Megosztom

Csoportos képzéseink:

Mac OS :: iMovie :: Pages :: Numbers :: Keynote :: Adobe

Copyright © 2020 Macademia, Minden jog fenntartva.


Adataid módosításához kattints ide! :: Leiratkozáshoz kattints ide!

Email Marketing Powered by Mailchimp