Copy
Inkább a böngészőmben olvasom el!

Macademia Blog

Bejegyzések mailben. Apple, Macintosh, iPad és iOS - róluk szól ez a blog. Nevét a 15 éven át megjelent  Almalap  magazintól kapta. Bejegyez Ferenczy Gábor,Macademia oktatója.
Szomorúan vettem észre, hogy a hírlevélre válaszolt üzenetek valahol eltűnnek a neten. Tesztelem, hogy hol a hiba. Ha írnál, kérlek, erre a mail címre írj: gaborferenczy@me.com

3+1 tipp iPad, iPhone használathoz

Két teljesen alapvető iOS eszköz használati trükköt mutatok és két, talán kevésbé ismertet. A 3+1-ről pedig persze, hogy Ludas Matyi jut eszembe, ezért egy rettenetes viccel zárunk.

Wifi, Bluetooth gyors ki-be
A wifi és Bluetooth legegyszerűbben úgy kapcsolható be és ki, hogy az ujjunkat a kijelző jobb felső szélén túlról a kijelző közepe felé húzzuk. A megjelenő panelen egy bökéssel ki- vagy bekapcsolhatjuk a wifi és bluetooth kapcsolatot.

Honnan halljam az iPadet?
A "Zene" mezőt lenyomva tartva (persze ez nem szó szerint értendő), majd az AirDrop ikont megbökve további menüt érünk el. Itt lehet kiválasztani, hogy az iPad helyett melyik Bluetooth hangszórón halljuk a hangot. Nálam a képen nem, mert én nekem nincs ilyen eszközöm.

Wifi választás
A wifi le- és visszakapcsolása eredményeképp az iPad vagy iPhone megkeresi az által legrégebben megismert wifit és ahhoz csatlakozik. A képen látható, hogy a megszokott, bevett wifin kívül még számos wifi érhető el – helyesen mindegyik jelszóval védetten –, ezek közül válogathatunk. Amíg nincs wifink, addig az eszközünkről osztott internet (hotspot) sem működik. Előfordul, hogy amikor az eszközünk újra wifire csatlakozik, akkor a hotspot nem éled fel. Néha ehhez az eszközt ujjlenyomattal vagy kód megadásával fel kell oldani.
A képen az is látszik, hogy az iPadem az iPhone-om (Fega iSix) hotspotjához kapcsolódik, ezért nem a szokott wifi jel van a neve mellett.

Jelszó AirDropon
Hitelesítés után megláthatjuk, hogy az eszközünk milyen hozzáférésekhez tárolja bejelentkezési nevünket (email-címünket) és jelszavunkat. Bármelyiket kiválasztva a jelszót meg tudjuk osztani AirDropon is, ha lenyomva tartjuk rajta ujjunk. Hm, hm – figyeljünk oda, hogy ki van még velünk egy wifi hálózaton, amikor a jelszavunkat továbbítjuk. Én – eddig ezt a funkciót nem is ismertem –, de szinte biztos, hogy nem fogom használni, biztonsági megfontolásból.

Szörnyű vicc
Forrás.
Böngészőben olvasom el!

Korábbi írásaink

Medvét a medencébe! :: Kép Instára, FB-re Keynote-tal
Térképen a család :: Family Tree
Néhány Maces VPN összevetése
Mekkora az emailem? (Mac és Mail)
Hivatkozás (link, URL) helyes megosztása
Megosztom
Tweetelem
Elküldöm
Megosztom

Csoportos képzéseink:

Mac OS :: iMovie :: Pages :: Numbers :: Keynote :: Adobe

Copyright © 2020 Macademia, Minden jog fenntartva.


Adataid módosításához kattints ide! :: Leiratkozáshoz kattints ide!

Email Marketing Powered by Mailchimp