Copy
Inkább a böngészőmben olvasom el!

Macademia Blog

Bejegyzések mailben. Apple, Macintosh, iPad és iOS - róluk szól ez a blog. Nevét a 15 éven át megjelent  Almalap  magazintól kapta. Bejegyez Ferenczy Gábor,Macademia oktatója.
Szomorúan vettem észre, hogy a hírlevélre válaszolt üzenetek valahol eltűnnek a neten. Tesztelem, hogy hol a hiba. Ha írnál, kérlek, erre a mail címre írj: gaborferenczy@me.com

Nem lát a kamera, nem hall a Mac!

"Szeretnék felvenni egy rövid videót a Macemen Quick Time Playerrel, de a kamera elérhetetlen. Segíts, kérlek!" Két oka is lehet, hogy a kamera elérhetetlen. Az egyik az, hogy másik alkalmazás használja, vagy használta, de nem engedte el. Csukjuk be a Skype-ot, Zoomot, Teams, Messangert, bármit, ami kamerát használhat.


A mi érdekünkben, mi másért is, minden alkalmazásnak külön-külön kell engedélyeznünk, hogy használja a kamerát. Ezt az alma menü > Rendszerbeállítások > Biztonság és adatvédelem ablakban, az Adatvédelem fület kiválasztva tudjuk megtenni. A bal oldalon keressük ki a Kamerát. Ekkor jobbra látjuk azokat az alkalmazásokat, amelyeknek vagy engedélyeztük, vagy tiltottuk a kamera használatát. Ha nem látnánk itt egy alkalmazást, amely kamerás, akkor indítsuk el az alkalmazást, majd nyissuk vissza ezt a Rendszerbeállítás ablakot. Az engedélyezés értelemszerűen a pipa megadását jelenti. Azaz, itt tudjuk megtiltani is, mondjuk a Skype-nak, hogy más lásson minket, a Skype használja a kameránkat.


És ha már itt járunk, nézzünk rá, hogy a mikrofonhoz hozzáfér-e a Quick TIme Player?


Nem, fogalmam sincs, hogy miért Player, ha felvenni is lehet ezzel az alkalmazással.
Böngészőben olvasom el!

Korábbi írásaink

Öt Mac trükk (újszülöttnek és veteránnak)
Ne fulladj meg az emailjeid alatt!
Olvashatatlan apró bolha betűk nagyítása Macen
10000 email kicsit sok egy iPhone-on
Maces alkalmazások: Az Omni Group
Megosztom
Tweetelem
Elküldöm
Megosztom

Csoportos képzéseink:

Mac OS :: iMovie :: Pages :: Numbers :: Keynote :: Adobe

Copyright © 2020 Macademia, Minden jog fenntartva.


Adataid módosításához kattints ide! :: Leiratkozáshoz kattints ide!

Email Marketing Powered by Mailchimp