Copy
Inkább a böngészőmben olvasom el!

MACADEMIA HÍRLEVÉL KÉPZÉSEKRŐL

Kedves <<Keresztnév>>!

Idén egy apró ajándékot adunk Neked Black Friday napján. Az ajándék Keynote, Pages és Numbers Maces alkalmazásokban használható, megyékre bontott Magyarország térkép.
Macademia Magyarország térképe Mac Pages Keynotes Numbers alkalmazásba

A levél végén találsz egy linket, onnan (is) tudod letölteni az ajándékunkat. A letöltés egy összetömörített .zip fájl, amire rákattintva „magyarország.key“ Keynote-ban megnyitható prezit kapsz, aminek egyetlen szlájdja van.
A kicsomagoláshoz csak kattints duplán a .zip fájlra, majd az így kapott „magyarország.key“-t nyisd meg Keynote-tal.
Jelöld ki az összes megyét, fővárost! Egérrel Erdély mélységébe állsz, lenyomva tartva húzol Bécs felé egy téglalapot, ami – ahogy érintesz egy új területet, az is kijelöltté lesz.
A fenti képen is látható jobb oldali oldalsáv Elrendezés fülén alján a legalsó ikonsor bal ikonjára (Egyesítés) kattintva a területeket egyesítheted.
A Formátum > Alakzatok és vonalak > Mentés a saját alakzatokhoz paranccsal adjuk a többi, Apple-től kapotthoz a térképünket. Nevezzük is el mindjárt!

Tipp haladóknak

Ha az Egyesítés parancsot kihagyjuk, a kijelölt összes megye önálló elemként kerül be az Alakzatok közé és lesz kiválasztható.
Pest megyére és Budapestre figyeljünk oda, hogy csak az legyen kiválasztva, ami tényleg a megyéhez vagy a fővároshoz tartozik.
Egy saját alakzat átnevezése csak a helyzetérzékeny menüvel (ctrl + kattintás) lehetséges.
E pillanattól kezdve mindhárom alkalmazásban használhatod már Magyarország térképet.

Hogyan tudom megyénként színezni?

Miután betettük a doksiba Magyarországot, válasszuk ki, majd a Formátum > Alakzatok és vonalak > Szétválasztás paranccsal megyére bontjuk hazánkat. A színezés egyszerű, kiválasztok egy megyét, és a Stílus fülön Színkitöltést rendelek hozzá.
Macademia Magyarország térképe Mac Pages Keynotes Numbers alkalmazásba
A Creative Commons szerint szabad felhasználású, megnevezendő a térkép. Magyarul használd bátran, de írd le, hogy a Macademia a létrehozója.
Magyarország térkép letöltése

Tudtad, hogy négy színnel minden térkép* kiszínezhető?

A matematikában a négyszín-tétel azt állítja, hogy egy tetszőleges régiókra osztott síkot, akár egy politikai térképet egy ország megyéiről, ki lehet úgy színezni legfeljebb négy szín felhasználásával, hogy ne legyen két azonos színű szomszédos régió. Két régiót akkor nevezünk szomszédosnak, ha nem csak izolált pontokban, hanem egy görbe mentén érintkeznek. A régióknak összefüggőeknek kell lenniük: tehát nem állhatnak különálló részekből.
Wikipedia
Ha emailt szeretnél küldeni, akkor erre a mail címre tudsz küldeni: gaborferenczy@mac.com
Megosztom Megosztom
Tweetelem Tweetelem
Elküldöm Elküldöm
Megosztom Megosztom
Macademia Facebook oldala > majd Group
Macademia Twitter
Macademia :: Mac és Adobe képzés, oktatás :: IT tanácsadás
YouTube csatornánk
Copyright © 2019 Macademia, Minden jog fenntartva.


Adataid módosításához kattints ide! :: Leiratkozáshoz kattints ide!

Email Marketing Powered by Mailchimp