Copy
Inkább a böngészőmben olvasom el!

Macademia Blog

Bejegyzések mailben. Apple, Macintosh, iPad és iOS - róluk szól ez a blog. Nevét a 15 éven át megjelent  Almalap  magazintól kapta. Bejegyez Ferenczy Gábor,Macademia oktatója.
Szomorúan vettem észre, hogy a hírlevélre válaszolt üzenetek valahol eltűnnek a neten. Tesztelem, hogy hol a hiba. Ha írnál, kérlek, erre a mail címre írj: gaborferenczy@me.com

Maces alkalmazás ajánló: Evernote

Nem csak Maces. Az Evernote szinte minden oprendszeren és eszközön elérhető, klasszikus megnevezése az okos titkár lenne, bár a svájci bicska sem lenne hibás. Jegyzetelhetünk, mint az Apple Jegyzeteiben, de annál több tudással, színnel és lehetőséggel. Az Evernote képes emlékeztetni minket, hogy adott dolgot el ne felejtsünk, de a lehetőségek itt is gazdagabbak, mint az Apple Emlékeztetők.
Az Evernote ikonja az elefántfej*. A kipróbálás és a személyes használat ingyenes, ám ha többet szeretnénk, esetleg másokkal együtt, akkor lehet a kasszához fáradni – ebben ma már semmi meglepő sincs.
Az Evernote-ról már írtunk: Apple Design Awards 2/2 (2013. június 13.) és Projektmenedzsment eszköz iOS-re (2015. november 16.).
Az, hogy kinek melyik alkalmazás "jön be", melyik passzol a szokásához, munkamódszeréhez, eltérő. Sokan az első megismerthez ragaszkodnak, mások az ismerős ajánlottnál ragadnak meg. Az Evernote-ot érdemes kipróbálni, ha elégedetlen vagy a meglevő jegyzetelő, emlékeztető alkalmazásoddal, ha a megosztás – nem csak a saját eszközeid, de a dolgozók közti is – fontos. A kipróbálás rákfenéje, hogy egy ideig két helyen kell dolgozni, hátha nem válik be az Evernote, az új. És persze minden váltás nehéz, hiszen a régibe bevitt adatok nem mindig vihetők át az újba. Persze erről is lehet a neten útmutatókat találni, amit elmenthetünk. Akár az Evernote-ba.

* Mrs. Oliver, however, argues that they just need to find the 'the people who are like elephants. Because elephants, so they say, don't forget.' :: Mrs. Oliver asszony azonban úgy vélte, hogy csak meg kell találni azokat az embereket, "akik olyanok, mint az elefántok. Mert az elefántok – állítólag – nem felejtenek." (Agatha Christie: Elephants can remember)
Böngészőben olvasom el!

Korábbi írásaink

Keynote újdonságok
Maces alkalmazás: Atom
Új Numbers függvények 2/3 :: árfolyam
Pages újdonság: kép feliratozás
Új Numbers függvények 1/3 :: Szövegaprítás
Megosztom
Tweetelem
Elküldöm
Megosztom

Csoportos képzéseink:

Mac OS :: iMovie :: Pages :: Numbers :: Keynote :: Adobe

Copyright © 2020 Macademia, Minden jog fenntartva.


Adataid módosításához kattints ide! :: Leiratkozáshoz kattints ide!

Email Marketing Powered by Mailchimp