Copy
Inkább a böngészőmben olvasom el!

Macademia Blog

Bejegyzések mailben. Apple, Macintosh, iPad és iOS - róluk szól ez a blog. Nevét a 15 éven át megjelent  Almalap  magazintól kapta. Bejegyez Ferenczy Gábor,Macademia oktatója.
Szomorúan vettem észre, hogy a hírlevélre válaszolt üzenetek valahol eltűnnek a neten. Tesztelem, hogy hol a hiba. Ha írnál, kérlek, erre a mail címre írj: gaborferenczy@me.com

Kiadványszerkesztők összevetése

Az iLife öt kiadványszerkesztő alkalmazást vetett össze, ezt mutatom meg, bár sok mindennel nem értek egyet. A tesztben az Adobe InDesign, az Affinity Publisher, az iStudio Publisher, az Apple Pages és a Swift Publisher feszült egymásnak.
Az InDesign tőlünk nettó 117 000Ft éves díjért bérelhető. Az Adobe-nál egy hónapra nettó 29,99€ (9 900Ft) az ár, éves elköteleződés esetén havi fizetéssel nettó 19,99€ (6 600Ft), év előre fizetése esetén pedig nettó 239,81€ (79 200Ft) a díj. (Na, most kérdezz rá, hogy miért érdemes Adobe viszonteladónak lenni?)
Az Affinity Publisher (egyszeri 17 990Ft :: vásárlás), az iStudio Publisher (egyszeri 20,99USD :: vásárlás), az Apple Pages (minden Macre előre telepített) és a Swift Publisher (két gépre: 9,99USD/hó :: 2 950Ft :: vásárlás) árakat próbáltam összevadászni.


A szerzők a QuarkXPresst túl erősnek ítélték. Ez jogos, a gond az, hogy az InDesign is messze kilóg a vizsgált ötösből, az InDesign a Quarkkal van egy súlycsoportban. A régiség kedvelők számára írjuk: a PageMakert az InDesign olvasztotta magába, a Ventura Publishing meg már a múlté. A Pagest az Apple soha nem tekintette "felnőtt" kiadványszerkesztő alkalmazásnak, bemutatása óta szövegszerkesztőnek tartja, amivel kis kiadványok is létrehozhatók.
A Pages (ahogy a Numbersé is) célcsoportja a kisvállalkozó, kis cég. Az amerikai kertvárosi sövénynyíró vállalkozásé, ahol négy-öt alkalmazásnál nincs több. A Pages-zel el tudják készíteni a névjegyüket, szórólapjukat – ennyi. De nem tördelnek újságot.
Az Affinity-re érdemes odafigyelni. Egyre több grafikus választja az Adobe helyett. Tudásban eleget kínál, de jóval barátságosabb árazásért.
Böngészőben olvasom el!

Korábbi írásaink

Külföldön olcsóbb a Mac? (2020/01)
Képekből mozi Macen és percek alatt
Hogyan találom meg a legnagyobb fájlokat a Macen?
Mac Pro
Automatikus biztonsági mentés Macen: Time Machine
Megosztom
Tweetelem
Elküldöm
Megosztom

Csoportos képzéseink:

Mac OS :: iMovie :: Pages :: Numbers :: Keynote :: Adobe

Copyright © 2020 Macademia, Minden jog fenntartva.


Adataid módosításához kattints ide! :: Leiratkozáshoz kattints ide!

Email Marketing Powered by Mailchimp