Copy
Inkább a böngészőmben olvasom el!

Macademia Blog

Bejegyzések mailben. Apple, Macintosh, iPad és iOS - róluk szól ez a blog. Nevét a 15 éven át megjelent  Almalap  magazintól kapta. Bejegyez Ferenczy Gábor,Macademia oktatója.
Szomorúan vettem észre, hogy a hírlevélre válaszolt üzenetek valahol eltűnnek a neten. Tesztelem, hogy hol a hiba. Ha írnál, kérlek, erre a mail címre írj: gaborferenczy@me.com

Csillag, félig kitöltve :: Mac, Numbers

Tanácskérésből lett az a bejegyzés. "Hogy lehet táblázatban csillag-kiértékelésnél nem teljes számot, hanem mondjuk a 4,3-t megjeleníteni?" A Numbersben (Pagesben vagy Keynote-ban) bármelyik cella ötcsillagos kiértékeléssé tehető, ha az adatformátumot Csillagértékeléssé tesszük. Ám ekkor csak teljes csillagonként – egy, kettő ... öt – értékelhetünk.


A megoldás egy nagyon egyszerű ötleten alapul. A Csillagmegjelenésű cellába (képen balra) képletként azt írjuk, hogy az értéke legyen egyenlő egy másik celláéval (képen jobbra). Ez utóbbi nem csillagos, hanem normál számbevitelű.
A trükk működéséhez az is kellett, hogy a Numbers (Pages, Keynote) a csillagos megjelenítésnél ne kerekítsen. Nem tette, örülünk.
Böngészőben olvasom el!

Korábbi írásaink

Jelszótároló alkalmazások összehasonlítása Macre és azon túl
Külföldön olcsóbb a Mac? (2020/03)
Bolygó-járvány-védekező játék program (nehogy már mi ne korona-vírusozzunk)
Keresés Numbers táblázatban, avagy az fkeres függvény barátkozna veled
"Turn on, tune in, drop out"*
Megosztom
Tweetelem
Elküldöm
Megosztom

Csoportos képzéseink:

Mac OS :: iMovie :: Pages :: Numbers :: Keynote :: Adobe

Copyright © 2020 Macademia, Minden jog fenntartva.


Adataid módosításához kattints ide! :: Leiratkozáshoz kattints ide!

Email Marketing Powered by Mailchimp