Copy
Inkább a böngészőmben olvasom el!

Macademia Blog

Bejegyzések mailben. Apple, Macintosh, iPad és iOS - róluk szól ez a blog. Nevét a 15 éven át megjelent  Almalap  magazintól kapta. Bejegyez Ferenczy Gábor,Macademia oktatója.
Szomorúan vettem észre, hogy a hírlevélre válaszolt üzenetek valahol eltűnnek a neten. Tesztelem, hogy hol a hiba. Ha írnál, kérlek, erre a mail címre írj: gaborferenczy@me.com

Paprika, ételrecept gondozó Macre (is)

Kezdjük a negatívumokkal: nem megy le bevásárolni (nem, neten át sem tud), és nem főz, süt, de leginkább nem mosogat és nem rak rendet utánad. A jó? Minden más. Kezdve a nevével. A fejlesztő seattlei cég, a Hindsightról pár perc alatt nem sikerült sokat kiderítenem, kis titkolódzók, de amúgy is: Paprika!


Amúgy mindenre képes, ami egy hasonló programtól elvárható. Tárol recepteket. Ha összerakjuk, hogy a héten mit szeretnénk enni – fő a spontaneitás –, akkor elkészíti a hozzávalók bevásárlási listáját. Ha nyolc fogásos ebéd elkészítésére adod a fejed, akkor segít managelni a főzés folyamatát. Igen, van iPades meg iOS meg Apple-ökoszisztémán túli verzió is, ami szomorú, hogy egyesével kell megvenni, nincs user-licenc – a Maces verzió ára majd tizenegyezer forint.

Végigolvasva a leírását – az én hűtőm kong az ürességtől, de hat pizzéria várja hívásom –, nem láttam, hogy a nagyon okos hűtőszekrénnyel és a buta spájzzal kommunikálna a Paprika, amikor bevásárló listát állít össze. Azt a funkciót se láttam, bár lehet, hogy létezik, hogy "ez van itthon, lássuk mit lehet ebből kihozni?".

Paprikán túl
Gordon Ramsey örök kedvencem marad, de ha lenne módom, két új főző-műsort indítanék. Az egyik arról szólna, hogy mennyi idő alatt rakja valaki rendbe a konyhát azután, hogy előkészítésképp tizenegy kis tálkába pakolta a sót, a borsot, ezt a fűszert, azt az olajat, a vizet is kancsóba tölti... A másik pedig kiszámolná, hogy egy egy főre való főzést követően a beszerzett nyersanyagok hány százaléka marad a versenyzőn, és itt nem a három gramm lisztre gondolok, hanem négy deka dió, vagy a három gramm spéci boltban beszerezhető bármi esetére, ami, ugye, ebben a kiszerelésben nem létezik.
Böngészőben olvasom el!

Korábbi írásaink

Nem lát a kamera, nem hall a Mac!
Öt Mac trükk (újszülöttnek és veteránnak)
Ne fulladj meg az emailjeid alatt!
Olvashatatlan apró bolha betűk nagyítása Macen
10000 email kicsit sok egy iPhone-on
Megosztom
Tweetelem
Elküldöm
Megosztom

Csoportos képzéseink:

Mac OS :: iMovie :: Pages :: Numbers :: Keynote :: Adobe

Copyright © 2020 Macademia, Minden jog fenntartva.


Adataid módosításához kattints ide! :: Leiratkozáshoz kattints ide!

Email Marketing Powered by Mailchimp