Copy
Inkább a böngészőmben olvasom el!

Macademia Blog

Bejegyzések mailben. Apple, Macintosh, iPad és iOS - róluk szól ez a blog. Nevét a 15 éven át megjelent  Almalap  magazintól kapta. Bejegyez Ferenczy Gábor,Macademia oktatója.
Szomorúan vettem észre, hogy a hírlevélre válaszolt üzenetek valahol eltűnnek a neten. Tesztelem, hogy hol a hiba. Ha írnál, kérlek, erre a mail címre írj: gaborferenczy@me.com

Mielőtt Catalinára váltanék :: 32 vs 64-bit

Írtam és javasoltuk, hogy nem kell elkapkodni a macOS frissítését Catalinára. A hétvégén már megremegett a kezem, de – gondoltam – megnézem, mit fogok veszíteni a frissítéssel. Veszteni? Igen, az új oprendszer már csak 64-bites alkalmazásokat futtat. A 32 vs. 64-bitben nem mélyedünk el, bár roppant csábító a technológiáról beszélni. Inkább megmutatom, hol tudom megnézni, hogy a frissítés után futni fog-e egy alkalmazás, vagy csak a helyet viszi a háttértárból!


Rendszerinformációk
  1. A legegyszerűbb az alma menü alatt a Mac névjegye parancsra kattintani. A megjelenő ablakban kattintsunk a Rendszerjelentés gombra, elindul a Rendszerinformáció alkalmazás!
  2. Az elindított alkalmazás bal oldalsávján felkínált lehetőségek közül most minket az Alkalmazások érdekelnek. Ha nem lenne látható, akkor a Szoftver előtti szürke háromszögre kell kattintani. Várjunk türelmesen, amíg a Mac dolgozik.
  3. A 64-bites oszlop érdekel minket! Koncentráljunk azokra az alkalmazásokra, amelyek létfontosságúak, amelyek nélkül nem élhetünk. Két tipp: Adobe és Microsoft alkalmazásokat mindenképp ellenőrizzük. Ha van olyan vett, letöltött alkalmazás, amely életmentő, akkor azt is nézzük meg.
    Ha abc sorrendben nézzük végig a szoftvereket, akkor bátran ugorjuk át azokat, amelyeket nem látunk a Finder > Alkalmazások alatt, vagy a Dockban levő rakéta (Launchpad) ikonra kattintva nem érjük el. A Macen számtalan olyan alkalmazás van, ami a háttérben fut, dolgozik. Ezeket is látjuk a listán.
    Ha az oszlop fejére kattintunk, akkor az adott oszlop a>z vagy z>a sorba rendeződik.
    Ha nem látjuk a 64-bites oszlopot, akkor görgessünk jobbra. Ha megvan, akkor fogjuk meg a fejénél és vonszoljuk az oszlopot balra, oda, ameddig csak szeretnénk. Tudtad, ugye, hogy a Finder oszlopait ugyanígy lehet felcserélni?
  4. Látom, hogy a szép, kézhez álló Wordöt bukom, ha frissítek.

Time Machine
Mielőtt frissítek, biztos készítek egy Time Machine mentést. Amúgy is, legalább heti mentésem van. Hétvégén frissülök, Catalina, partra szállunk szigeteden!
Böngészőben olvasom el!

Korábbi írásaink

Hosszú honlap lementése iPaden
iOS Parancsok, Térkép, QR
Öt iPades grafikai alkalmazás összevetése
Külföldön olcsóbb a Mac? (2019/11)
Szövegből hang – Macen
Megosztom
Tweetelem
Elküldöm
Megosztom

Csoportos képzéseink:

Mac OS :: iMovie :: Pages :: Numbers :: Keynote :: Adobe

Copyright © 2019 Macademia, Minden jog fenntartva.


Adataid módosításához kattints ide! :: Leiratkozáshoz kattints ide!

Email Marketing Powered by Mailchimp