Copy
Inkább a böngészőmben olvasom el!

Macademia Blog

Bejegyzések mailben. Apple, Macintosh, iPad és iOS - róluk szól ez a blog. Nevét a 15 éven át megjelent  Almalap  magazintól kapta. Bejegyez Ferenczy Gábor,Macademia oktatója.
Szomorúan vettem észre, hogy a hírlevélre válaszolt üzenetek valahol eltűnnek a neten. Tesztelem, hogy hol a hiba. Ha írnál, kérlek, erre a mail címre írj: gaborferenczy@me.com

Mac aksi állapot

Nem kell csoda program ahhoz, hogy tudjuk, mennyire akkumulátor az akkumulátor a Macen.


Még nem láttam olyan Macet, amelyen az aksi töltöttsége nem lett volna látható az ikonsoron. De ha mégis, akkor az alma menü > Rendszerbeállítások > Energiatakarékosság > Akkumulátor kijelzés a menüsoron-t kell bejelölni.
A százalékos kijelzést úgy hívhatjuk elő, hogy az ikonsoron kattintunk az aksi ikonra és a legördülő menüből kiválasztjuk a megjelenítését.
És ha már rákattintottunk, ott látjuk az aksi állapotára utaló megjegyzést is, amely a kézikönyv szerint négy féle lehet.
  • Normál Az aksi megfelelően működik.
  • Rövidesen cserélje Még aksi, de már jóval kevesebbet tud – meg nem erősített info szerint 80 százalékos –, mint újkorában. Lehet elkezdeni pénzt dobálni a malacperselybe.
  • Most cserélje Haha, átverés. Szóval az aksi még működik, de már messze nem az igazi – állítólag fele annyi ideig tart már csak ki, mint újkorában. Szóval szemezz a malacpersellyel.
  • Szervizeltesse az akkumulátort Készülj a legrosszabbra. Készíts rendszeresen biztonsági mentést: Time Machine. És kérj időpontot a szervizedtől. Malacperselyt vágd a földhöz.

De ha ennél is többet szeretnél megtudni az aksidról, akkor Rendszerinformációk alkalmazást és válaszd ki a Teljesítmény sort! Bár az összes adat kincset ér, de emeljük ki a Ciklusszámlálót (képen: 857), az Apple ezer ciklusra tervezi az aksiját (elv).


Böngészőben olvasom el!

Korábbi írásaink

Könyvtár lista Macen szövegfájlba
MBP 16" teszt eredmények
Mi dolgom a Letöltések mappával a Macen?
Négy cég "garázsa"
Numbers kezdetek kezdő Numbers használók számára
Megosztom
Tweetelem
Elküldöm
Megosztom

Csoportos képzéseink:

Mac OS :: iMovie :: Pages :: Numbers :: Keynote :: Adobe

Copyright © 2020 Macademia, Minden jog fenntartva.


Adataid módosításához kattints ide! :: Leiratkozáshoz kattints ide!

Email Marketing Powered by Mailchimp