Copy
Inkább a böngészőmben olvasom el!

Macademia Blog

Bejegyzések mailben. Apple, Macintosh, iPad és iOS - róluk szól ez a blog. Nevét a 15 éven át megjelent  Almalap  magazintól kapta. Bejegyez Ferenczy Gábor,Macademia oktatója.
Szomorúan vettem észre, hogy a hírlevélre válaszolt üzenetek valahol eltűnnek a neten. Tesztelem, hogy hol a hiba. Ha írnál, kérlek, erre a mail címre írj: gaborferenczy@me.com

Doksi szkennelés iPhone-nak

Mindenre van egy alkalmazás, a címben írt feladatra is. Csupán az általam használt alkalmazás fejlesztői döntöttek úgy, hogy ennyi, az alkalmazást nem fejlesztik tovább. Ki is töröltem. Bosszantott. Annyival tudott többet a doksi lefényképezésénél (1), hogy szépen megtalálta a papír széleit, beforgatta, ki-trapézolta. "De hát ezt tudja az iOS is!" – olvastam. Én még mindig hatost használok, a fotó alkalmazás, bár 12.4.5 az oprendszer (szerintem a legújabb), nem tudja a szkennelést. De tudja, csak nem úgy.


Jegyzetek!
Nem szeretném megérteni, miért, az Apple a Jegyzetekbe rejtette a vágyott szolgáltatást. Nyitsz egy új jegyzetet, a plusz ikonra kattintasz (2), kiválasztod a dokumentum szkennelést (3) és rajta. Ha kell, akkor módosíthatjuk a mesterséges doksiszél felismerést (4). A Gonosz Almalap kacagva figyelte, hogy a bal kézzel tartott telefonon jobb kézzel hogy tudod ezt megtenni anélkül, hogy a telefon megmoccanna. Mentés (5). Több szkennelést is elvégezhetünk egy jegyzetbe.
Hogy nyerem ki a képet a jegyzetekből?
Én elemaileztem magamnak, az Apple nagyobb dicsőségére, mert így egyből a Macen is fel tudom dogozni a beszkennelt anyagot. Egy régi legenda szerint azért olyan kézre állóak az Apple alkalmazásai, mert az összes alkalmazottnak csak ezekkel szabad dolgozni és ér panaszkodni. Szerintem senki sem szkennelt doksit, fényképet közülük mostanában.
Böngészőben olvasom el!

Korábbi írásaink

6 jóslat az Apple kapcsán
Amber, a reptéri angyal
Fényképből mozgókép iMovie-val, avagy ki az a Ken Burns?
Négy Adobe link nézni, olvasni és letölteni
Mint a filmeken :: Mac iMovie trükk
Megosztom
Tweetelem
Elküldöm
Megosztom

Csoportos képzéseink:

Mac OS :: iMovie :: Pages :: Numbers :: Keynote :: Adobe

Copyright © 2020 Macademia, Minden jog fenntartva.


Adataid módosításához kattints ide! :: Leiratkozáshoz kattints ide!

Email Marketing Powered by Mailchimp