Copy
Inkább a böngészőmben olvasom el!

Macademia Blog

Bejegyzések mailben. Apple, Macintosh, iPad és iOS - róluk szól ez a blog. Nevét a 15 éven át megjelent  Almalap  magazintól kapta. Bejegyez Ferenczy Gábor,Macademia oktatója.
Szomorúan vettem észre, hogy a hírlevélre válaszolt üzenetek valahol eltűnnek a neten. Tesztelem, hogy hol a hiba. Ha írnál, kérlek, erre a mail címre írj: gaborferenczy@me.com

Warren Buffet pénzt ad avagy a mesterséges fordító és a Büfé alapítvány

Igen, kaptam, az omahai bölcstől, Warren Buffettől, a Föld egyik leggazdagabb emberétől és egyik leghíresebb befektetőjétől. Sírok, nevetek, meg vagyok hatódva. Ráadásul még pénzt is ígér. Neki sem hiszek. Nem is érdemes, mert a levelet nem ő írta, még csak nem is a titkárnője, hanem valaki más. Akiről látatlanba a legrosszabbat tételezem fel. De honnan tudom, hogy nem ő írt?


Ránézésre gond van, mert a Mail a levelet kéretlennek jelölte. Szóval: kuka.
Először, olvassuk el a levelet. Ha az nem Kazinczy, Jókai és édesanyánk nyelvén van, hanem rossz magyarságú, rosszul ragozott, akkor ez nem az, aminek látszik. Azaz: kuka.
A levél küldője határozza meg, hogy feladóként kit látunk, nem mi, nem a gépünk, nem a levelező program. Viszont a feladó eredeti mail címe egy kattintással kideríthető. Ez legyen az első kattintásunk, sehová máshová nem kattintunk, amíg gyanakszunk. Nem, képeket sem töltünk le. Nem, ajánlott honlapot sem nézzük meg.
Először a feladó nevére kattintunk, ahogy az a képen is látható, majd a név melletti kis háromszögre, amire a szintén képen látható menüt kapjuk. És íme, Buffet az eddy58hudson gmailes címet használja. Gyanús? Bár ismert, hogy Buffet nem tüntet a vagyonával, de ez azért túlzás. Tehát ez a mail hamis. Bár ez már a nyelvezetéből kiderült. Tehát, miután kinevettük magunkat, kuka.

De mi az a Büfé alapítvány?
A mesterséges fordítók igazi "Leiter Jakab" generátorok. Jelen esetben a Buffett Foundation lett Büfé alapítvánnyá Buffett Alapítvány helyett. Ahogy egyik kedves, külföldön élő ismerősöm szokta mondani: "Hungarian is my superpower, what's yours?". (Az én szupererőm a magyar nyelv. És a tied?)
Böngészőben olvasom el!

Korábbi írásaink

Az akkumulátor
Böngészés titokban Macan (Safari, Chrome és Firefox)
Olvastass hangosan külföldiül a Mac-kel!
heic-ből jpeg :: Mac, részben Fotók
Ádám hol vagy? :: Merre járnak a barátaim?
Megosztom
Tweetelem
Elküldöm
Megosztom

Csoportos képzéseink:

Mac OS :: iMovie :: Pages :: Numbers :: Keynote :: Adobe

Copyright © 2020 Macademia, Minden jog fenntartva.


Adataid módosításához kattints ide! :: Leiratkozáshoz kattints ide!

Email Marketing Powered by Mailchimp