Copy
Inkább a böngészőmben olvasom el!

Macademia Blog

Bejegyzések mailben. Apple, Macintosh, iPad és iOS - róluk szól ez a blog. Nevét a 15 éven át megjelent  Almalap  magazintól kapta. Bejegyez Ferenczy Gábor,Macademia oktatója.
Szomorúan vettem észre, hogy a hírlevélre válaszolt üzenetek valahol eltűnnek a neten. Tesztelem, hogy hol a hiba. Ha írnál, kérlek, erre a mail címre írj: gaborferenczy@me.com

Az akkumulátor

Most, hogy szinte mindenki otthon ül, fekszik, alszik, eszik és él hordozható eszközei – Mac, iPhone, iPad és bármi más – mellett, nem árt felidézni, hogy ezek hordozható eszközök, amelyekben akkumulátor van. Ezt arra találták ki, hogy jól feltöltsük, majd élvezzük, hogy órákon át tudjuk használni anélkül, hogy kábelvégen lennénk.


Ha napokon, heteken vagy hónapokon át töltőn van a gép, azt az aksi nem szereti. Romlani fog a teljesítménye, sőt. Én ezért a MacBookomat táp nélkül használom, és amikor elérem a "már csak 10 százalék van" állapotot, akkor töltőre teszem. És amikor észreveszem – nem nézem percenként, természetesen –, hogy feltöltődött, legalább 90 százalékra, akkor kihúzom a tápból. Persze azt, hogy éjszaka, alvó magányában, lemerüljön, elkerülöm. Hasonlóan járok el az iPademmel és iPhone-ommal is, bár azokkal kicsit könnyebb, mert azokat nem csak asztalnál ülve használom.
Böngészőben olvasom el!

Korábbi írásaink

Böngészés titokban Macan (Safari, Chrome és Firefox)
Olvastass hangosan külföldiül a Mac-kel!
heic-ből jpeg :: Mac, részben Fotók
Ádám hol vagy? :: Merre járnak a barátaim?
Mennyivel tud többet a frissített Pages, Numbers és Keynote?
Megosztom
Tweetelem
Elküldöm
Megosztom

Csoportos képzéseink:

Mac OS :: iMovie :: Pages :: Numbers :: Keynote :: Adobe

Copyright © 2020 Macademia, Minden jog fenntartva.


Adataid módosításához kattints ide! :: Leiratkozáshoz kattints ide!

Email Marketing Powered by Mailchimp