Copy
Inkább a böngészőmben olvasom el!

Macademia Blog

Bejegyzések mailben. Apple, Macintosh, iPad és iOS - róluk szól ez a blog. Nevét a 15 éven át megjelent  Almalap  magazintól kapta. Bejegyez Ferenczy Gábor,Macademia oktatója.
Szomorúan vettem észre, hogy a hírlevélre válaszolt üzenetek valahol eltűnnek a neten. Tesztelem, hogy hol a hiba. Ha írnál, kérlek, erre a mail címre írj: gaborferenczy@me.com

Ha időben fekszem, időben kelek, egy házat nyerek!

Állítólag Kínában egy újszülött mobillal a kezében jött világra, nyomott egy szelfit az Instára majd Tiktokolt. "Hogy lehetne kicsavarni a kiskorú kezéből a mobilt?" – népszerű kérdés ez azoktól, akik képesek akár egy órát is eltölteni a közösségi média nélkül. A Seekrtech cég Erdőjéről már írtunk, ez remek alkalmazás a mobil pár órára való letételére. Ők készítették a SleepTown (Alvó Város, és nem alvóváros) alkalmazást is. Na, ez nem annyira tökéletes – szerintem –, mint lehetne, de a cél érdekében érdemes kipróbálni. A használathoz némi kitartás is szükséges.


Az elnyert épületekből saját kedvünkre építhetjük fel városunkat. Sajnos limitált módon. Csak 3x3-as négyzetekkel dolgozhatunk, amelyeket út vesz körbe.

Egy kevéssé barátságos felületen meg kell adnunk, hogy mikor kell ágyba kerülni és mikor kell felkelni. Ezt követően már nincs más dolgunk, mint az első időpont előtt két órán belül jelezni az alkalmazásnak, hogy tudjuk, fellőtték a hálósipkát, a második előtti két órán belül pedig tudatni az iPhone-nal vagy iPaddel, hogy már ébren vagyunk. Ha időben jelezünk, akkor reggel (felkelés után) kapunk egy véletlen épületet a városunkba. Ha nem, akkor csak egy romhalmazt.


Három heti eredményeim. Az első hét végén buktam pénteket és vasárnapot.

A sikeres napokon adót is szedünk, az adóból a felszabaduló jutalmak városi kiegészítőit – postaláda, pad... – vásárolhatjuk meg. Ezeket elhelyezhetjük a felső képen kedvük szerint épülő városban. Nem egy Simcity, sőt, ahhoz képest, hogy egy gyereket kellene megfogni a játékkal, igen ronda a grafika.

Hogy csépeljem még egy kicsit az ajánlott játékot, nem teljesen értem, miért nem lehet az alvás kezdete indítást elhagyni, hiszen az a lényeg, hogy ne használja a gyerek éjszaka a játékot, és nem az, hogy elalvás előtt kétségbe esetten rohanjon nyomni az alvás gombot. Ennek párja a reggeli gomb nyomási kötelesség. Azt persze értem, hogy nem akarták ingyen épülettel bónuszolni olyan trükkös játékost, aki fél évre bedobja az iPadet a szekrénybe – bár ez is leszokás-gyanús.

Azért is ajánlom
Ha nekem lenne "kiskorú-nem-tud-leszakadni" problémám, kipróbálnám az ingyenes SleepCity appot. Mit veszthetek?
Böngészőben olvasom el!

Korábbi írásaink

Kiadványszerkesztők összevetése
Külföldön olcsóbb a Mac? (2020/01)
Képekből mozi Macen és percek alatt
Hogyan találom meg a legnagyobb fájlokat a Macen?
Mac Pro
Megosztom
Tweetelem
Elküldöm
Megosztom

Csoportos képzéseink:

Mac OS :: iMovie :: Pages :: Numbers :: Keynote :: Adobe

Copyright © 2020 Macademia, Minden jog fenntartva.


Adataid módosításához kattints ide! :: Leiratkozáshoz kattints ide!

Email Marketing Powered by Mailchimp