Copy
Inkább a böngészőmben olvasom el!

Macademia Blog

Bejegyzések mailben. Apple, Macintosh, iPad és iOS - róluk szól ez a blog. Nevét a 15 éven át megjelent  Almalap  magazintól kapta. Bejegyez Ferenczy Gábor,Macademia oktatója.
Szomorúan vettem észre, hogy a hírlevélre válaszolt üzenetek valahol eltűnnek a neten. Tesztelem, hogy hol a hiba. Ha írnál, kérlek, erre a mail címre írj: gaborferenczy@me.com

Olvashatatlan apró bolha betűk nagyítása Macen

Jómagam közelebb vagyok a harminchoz, mint a húszhoz – így túl az ötvenen –, nekem a MacBook Airen már a 14 pont a szememnek kellemes szövegméret, talán ezért sem hat meg a hiper-szuper-giga-retina felbontás. De mit lehet tenni, hogy könnyebb legyen az olvasás azon kívül, hogy felkeressük a szemorvost? Két megoldást is mutatok!


Ha generál megoldásra vágyunk, akkor a kijelző felbontását kell kisebbre venni, a képen láthatóan ezt az alma menü >Rendszerbeállítás > Kijelzők párbeszédablakában tudjuk megtenni. Igen, kisebb lesz a munkafelület, de nagyobbak a szövegek. Az összes. Ez egy radikális megoldás. A Macademiához ilyen problémával konzultációra érkezők közül többek számára volt ez megoldás.

A másik lehetőség, hogy bekapcsoljuk az alkalmi nagyító funkciót. Ilyenkor a cursor (körzör) mutatta ponton levő szöveg látható nagyobban, akár görgethetően. Figyelem, a képen levő szöveg így nem nagyítható!


Hogyan? Hogyan? Alma menü >Rendszerbeállítás > Kisegítő lehetőségek > Nagyítás > Lebegő szöveg engedélyezése. A Beállításokra kattintva a kinagyított szöveg jellemzőit állíthatjuk.


Böngészőben olvasom el!

Korábbi írásaink

10000 email kicsit sok egy iPhone-on
Maces alkalmazások: Az Omni Group
Maces alkalmazás ajánló: Ulysses
XLOOKUP / XKERES: új, szuper jó függvény Numberben 3/3
Négy férfi, egy eset: Lopás, másolás, tartalom-kezelés
Megosztom
Tweetelem
Elküldöm
Megosztom

Csoportos képzéseink:

Mac OS :: iMovie :: Pages :: Numbers :: Keynote :: Adobe

Copyright © 2020 Macademia, Minden jog fenntartva.


Adataid módosításához kattints ide! :: Leiratkozáshoz kattints ide!

Email Marketing Powered by Mailchimp