Copy
Inkább a böngészőmben olvasom el!

Macademia Blog

Bejegyzések mailben. Apple, Macintosh, iPad és iOS - róluk szól ez a blog. Nevét a 15 éven át megjelent  Almalap  magazintól kapta. Bejegyez Ferenczy Gábor,Macademia oktatója.
Szomorúan vettem észre, hogy a hírlevélre válaszolt üzenetek valahol eltűnnek a neten. Tesztelem, hogy hol a hiba. Ha írnál, kérlek, erre a mail címre írj: gaborferenczy@me.com

iPad, egyszerre két alkalmazás a kijelzőn

Sokan tudják, hogy az iPad kijelzőjén egy ideje már két alkalmazás is elfér (újabb modellek a legújabb operációs rendszerrel). De kevesen tudják, hogy is lehet a másodikat rányitni az elsőre. Most megmutatom!


1
Elindítom mindkét alkalmazást, én a példában a Részvényeket (Stocks) és a Könyveket (iBookst) használtam. Ahogy látható, épp az olajár-háborúval kombinált koronavírus járvány hatását szemlélem. Ám ez unalmas, nézzünk valami olvasnivalót! Óvatosan előhúzom a kijelző alján a Dockot! Azért óvatosan, mert nagyobb lendületnél eltűnik a Részvények.
2
A Dockban ott a Könyvek ikon, mert már megnyitottam. Megfogom és a képen látható helyre húzom, várva, hogy elnyerje keskeny alakját.
3
Továbbra is fogom és lassan jobbra húzom, de nem érem el a kijelző szélét.
4
Amikor olyat látok, mint a 3. képen, elengedem. Sikerült? Ha igen, hurrá! Ha nem, az osztott kijelző helyett kaptál egy úszó ablakot a Könyvekkel, akkor sincs gond – így is lehet két alkalmazást használni. Az úszó ablak tetején levő vonalat fogva tudod az úszó ablakot a kijelző másik felére áthelyezni vagy. A kijelző széle felé húzva elérni az osztott kijelzős megjelenést.


5-6
A két alkalmazás között fogd-és-viddel cserélhetünk fájlt. A bal oldalon levő Safariból a jobb oldali Jegyzetbe áthúztam egy képet.

"Hát ez nekem nem működik"
Én nem használom ezt az osztott kijelzős módot. A bejegyzés írásakor, ahogy mindig, kipróbálom, hogy megcsinálható-e az, amiről írni szeretnék, vagy olvasok valahol, és tovább osztanám az észt, vagy honosítanám. És igen, nem ment. A Dockomban csak az egy Rendszerbállítások volt – igen, én így szeretem –, hiába volt megnyitva vagy egy tucat alkalmazás.
A képen látható beállításokat kell megtenni ahhoz, hogy az osztott kijelzős mód működjön, a "Javasolt és..." opciót is engedélyezve. És itt is kell letiltani, ha nem akarod még véletlenül sem.
Böngészőben olvasom el!

Korábbi írásaink

Mac Jegyzetek nézetei, megosztása és nagyon megosztása
Csillag, félig kitöltve :: Mac, Numbers
Jelszótároló alkalmazások összehasonlítása Macre és azon túl
Külföldön olcsóbb a Mac? (2020/03)
Bolygó-járvány-védekező játék program (nehogy már mi ne korona-vírusozzunk)
Megosztom
Tweetelem
Elküldöm
Megosztom

Csoportos képzéseink:

Mac OS :: iMovie :: Pages :: Numbers :: Keynote :: Adobe

Copyright © 2020 Macademia, Minden jog fenntartva.


Adataid módosításához kattints ide! :: Leiratkozáshoz kattints ide!

Email Marketing Powered by Mailchimp