Copy
Inkább a böngészőmben olvasom el!

MACADEMIA HÍRLEVÉL KÉPZÉSEKRŐL

Kedves <<Keresztnév>>!

Remélem, egészségesen sikerült átvészelni a bezártságot. Nagyon bízom abban, hogy ősszel tényleg tudunk találkozni. Csoportos képzést nyáron most nem indítunk, de az egyéni képzések elérhetők, most már személyesen is.
Új képzési időpontokat írtunk ki a Macademia oldalán, ezért kapod ezt az emailt. Az itt felsorolt képzések kivétel nélkül csoportos képzések. Jelentkezni a kék időpontra kattintva lehet. Jelentkezni a képzés előtt legkésőbb két munkanappal lehet. A képzési időpontok változhatnak – ez az email elküldésekor érvényes terv.
Ha emailt szeretnél küldeni, akkor erre a mail címre tudsz küldeni: gaborferenczy@mac.com

Mac OS X képzés

2020. 09. 11. 13:00-17:00

2020. 10. 14. 13:00-17:00

Tippek és trükkök: Mac OS X (macOS)

A karantén alatt megjelent, macOS-sel kapcsolatos írásaink:

Többen egy Macen, de hogyan?
Megeshet, hogy osztozni kell a céges, munkahelyi Macen mással, mert most ilyen idők járnak. És persze jó lenne, ha senki sem tudná véletlenül tönkretenni a másik dolgait.

Alkalmazás telepítése Macen úgy, hogy ne legyen vele gond később
Sokan abbéli örömükben, hogy sikerült letölteni a Skype-ot vagy bármelyik szükségessé vált alkalmazást, egyből elindítják, amint lehet, nem végezve el az utolsó lépést. Ez okoz számos problémát.

Olvastass hangosan külföldiül a Mac-kel!
A Mac minden külön szoftver telepítése nélkül képes szövegek hangos felolvasására. Jól jöhet ez nyelvtanulásnál is, vagy ha nem vagyunk biztosak abban, hogyan kell egy szót "külföldiül" kiejteni. Mutatom, hogyan!

Böngészés titokban Macan (Safari, Chrome és Firefox)
Számos oka lehet annak, hogy nem szeretnénk magunk után nyomot hagyni a neten, ami nem egyszerű feladat.

Mekkora az emailem? (Mac és Mail)
Gyors kérdés: a Mail (egyeseknél) nem mutatja, hogy mekkora az adott email, hány kilobájtot, megát foglal, hol tudom megnézni? Gyors válasz: Nézet > Üzenetméret megjelenítése paranccsal. Valójában ennek az opciónak a bejelölésével.

Ha engedélyezzük, akkor barátaink láthatják, épp merre járunk. Erről szól ez a rövid videó (1:19), amely a Maces Lokátor (Find my iPhone/Mac) alkalmazást mutatja be.

Mit tanulunk meg?

A félnapos gyakorlaton (elvben) bedigitalizálunk videókamerával készült felvételt, majd a nyersanyagot összevágjuk, feliratozzuk, kisebb effekteket alkalmazunk és visszajátszuk videóra. A gyakorlat célja, hogy megismerjük az iMovie használatát, eszközeit. A tanfolyam során mindenki önállóan, gép mellett munkálkodik.
Bővebben > > >

heic-ből jpeg :: Mac, részben Fotók

Sokan kezdtek hozzá a rendrakáshoz, fényképek rendezéséhez, megosztásához, válogatásához. Mi, Macesek, hozzászoktunk, hogy "működik", nem kell azzal foglalkozni, hogyan, miért, hol. Ám az Apple .heic képeket kezdte kedvelni egy ideje, amit, írhatnám természetesen, a nem Macesek nem tudnak értelmezni. (Igen, az IT fertőzöttek igen, de a felhasználók tömege nem.) Megmutatom, hogy lehet a .heic-et jpeg-vé (jpg-vé) alakítani. Nem ördöngösség, de figyeljünk oda, mert hibázva sok kárt okozhatunk!

Tippek és trükkök: Pages, Numbers, Keynote

A karantén alatt megjelent, macOS-sel kapcsolatos írásaink:

Mennyivel tud többet a frissített Pages, Numbers és Keynote?
Némi újdonság mellett inkább a Zene – Podcastok – TV alkalmazásokhoz hasonló dizájnt kapott a címben jelzet három alkalmazás sablonválasztója.

Kirajzolódó spirál Mac Keynote-ban
Tegnapi feladatom volt egy spirál rajzolása Keynote-ban, a Maces prezentáció készítő alkalmazásban. És a spirált animálni is kellett...

Pages + videó + hangalámondás > Books
Macen vagy iPaden a Pages az az alkalmazás, amellyel ekönyvet hozhatunk létre.

Medvét a medencébe! :: Kép Instára, FB-re Keynote-tal
Miért vennék meg egy Photoshopot, ha Keynote-tal is megoldható képek gyors összerakása Instára, Facebookra?

Megosztom Megosztom
Tweetelem Tweetelem
Elküldöm Elküldöm
Megosztom Megosztom
Macademia Facebook oldala > majd Group
Macademia Twitter
Macademia :: Mac és Adobe képzés, oktatás :: IT tanácsadás
YouTube csatornánk
Copyright © 2020 Macademia, Minden jog fenntartva.


Adataid módosításához kattints ide! :: Leiratkozáshoz kattints ide!

Email Marketing Powered by Mailchimp